sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Vaat Jailhouse Brew

Makeaa maitohappoa vahvassa virolaisessa kaurastoutissa, tehty Proefilla Belgiassa. Paahtoa, suklaata, liikaa makeutta. Ei katkeroa, hyvä juotavuus 9,1-prosenttisessa oluessa. Makeus häiritsee tässäkin liikaa, mutta periaatteessa tyylipuhdas tuote. Ostopaikka Tallinna, Uba ja Humal.

4 kommenttia:

Andy kirjoitti...

Yksi panimon työntekijöistä on tuttujani ja pyynnöstä käänsin arviosi heille. Ihmettelivät kovasti maitohappoisuutta, mutta ilmeisesti et kuitenkaan tarkoita että olut olisi jotenkin pilalla?

Ari Juntunen kirjoitti...

Ei ei, ei mitenkään pilalla. Monissa portereissa/stouteissa on jotain lievästi hapanta maitoisuutta, jota olen tottunut maitohappoon yhdistämään. Se on käsittääkseni täysin positiivinen piirre.

Andy kirjoitti...

Ymmärrän, ja näin muistelinkin sen perusteella mitä olen blogiasi lukenut. Itse en osaa yhdistää maitohappoa kuin hapanoluisiin, mutta monissa paahteisissa oluissa on etenkin jälkimaussa samankaltaista happoisuutta kuin tummassa kahvissa, ehkä kyse on samasta asiasta?

Andy kirjoitti...

Maistoin tätä itse ja voin nyt vahvistaa että tässä oli vahvasti kahvimaista happoisuutta, joten ehkä puhumme samasta asiasta eri nimellä. Pääsin myös maistamaan tästä panimon testilaitteilla tehtyä versiota, joka oli paljon paahteisempi ja katkeroisempi, lopputulos on laimentunut Proefilla isommaksi skaalatessa.