sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Real Sociedad - Levante 1-1Real Sociedad pelasi 1980-luvun huippukaudellaan Atotxa-stadionilla, joka sijaitsi lähellä Donostian rautatieasemaa. Se on nyt jo purettu ja uusi stadion Anoeta on kaupungin etelälaidalla. Anoetalla oli aikaisemmin juoksurata, mutta se poistettiin nykyisessä remontissa. Enpä huomannut ennen matkaa, että remontti on vielä kesken. Kañakabiña-kaupan omistaja siitä sitten Donostiassa huomautti. Koko pohjoispääty on vielä auki, omituisesti keskeneräisellä stadionilla siis pelataan. Tunnelma ei tietysti voi tällaisessa tilanteessa olla parhaimmillaan. 

Oma paikkani oli toisella pitkällä sivulla, hieman keskiviivasta pohjoiseen. Korkeammallakin olisi voinut istua, kovin jyrkästi ei katsomo nouse. Toisen maalin takana ei siis katsomoa ollenkaan. Ei läheskään täynnä loputkaan paikat, katsojamääräksi ilmoitettiin 20600. Valencian Levante ei ole kovin kiihottava vastustaja. Yllättävän paljon nurmea kasteltiin, vaikka takana melko kostea viikko Donostiassa. Varsin tuntemattomia pelaajia minulle, esim. Sociedadin meksikolainen MM-stara Moreno ei pelannut. Sociedad hallitsi ottelun alkua selvästi, Levante pyrki vain vastahyökkäyksiin. Ei kovin teräviä tilanteita syntynyt. Huomio kiinnittyi Sociedadiin numeroon 10, Mikel Oyarzabal, jota en ole ennen nähnyt. 21-vuotias, näkyy pelanneen kerran Espanjan maajoukkueessa. Pelasi hyökkääjien takana, enemmän vasemmalla puolella, todella taitava ja tyylikäs syöttelijä. 26. minuutilla Oyarzabal syöttikin luukulle, josta belgialainen Januzaj tuikkasi johtomaalin. Tilanteita alkoi tulla yhä enemmän, mutta ei lisää maaleja. Ehkä liian hitaasti Sociedad yritti. 

Toisella puoliajalla Levante sai heti hyvän paikan, mutta Sociedad piti silti enemmän palloa.  Tempo tuntui laskevan entisestään, Oyarzabalkin hiipui. Evertonista lainalla olevan Sandron paikalle sentteriksi vaihdettu Jon Bautista hukkasi ehkä isäntien parhaan tekopaikan. Kuten arvata saattoi, homma kostautui ja 80. minuutilla Levanten Mayoral tasoitti kulmapotkutilanteesta helpon näköisesti. Lopussa Sociedad sai vielä aikaan kunnon hässäkän Levanten maalille, mutta lopputulokseksi jäi isäntiä masentava tasapeli. Ei siis fiilikseltään huikein jalkapallokokemukseni, mutta ainahan livefutista on hauska katsoa. Hieman harmitti, että Real Sociedad ei näyttänyt erityisemmin juhlivan kunnian päiviään. En huomannut stadionin liepeillä Luis Arkonadan, Jesus Zamoran, Jesus Satrusteguin tai Roberto Lopez Ufarten patsaita. Ehkä asia korjaantuu, kun stadion saadaan valmiiksi.

Ei kommentteja: