Silti Brysonin aiempien teoksien hyviä puolia on mukana tässäkin. New Jerseyn valtion ominaispiirteet tulevat hyvin esiin yleiskuvauksissa, nämä näennäisesti panimokatsauksiksi naamioidut kirjat ovat ensisijaisesti (olut)matkaoppaita. Valtion oluthistoria käydään läpi perusteellisesti, kuuluisa Ballantine-olut on New Jerseystä kotoisin. New Jerseyssä ei ole juurikaan kehittyneitä olutbaareja, mutta harvat poikkeukset tulevat hyvin raportoitua. Alueen vahva musiikkiperinne tulee hyvin esiin Springsteen- ja Southside Johnny -viittauksilla. Valtion laatupanimot saavat paneutuneen käsittelyn, kuvaukset ovat varmaankin Haynien takia objektiivisempia kuin Brysonin aiemmissa teoksissa, omistajien ja panimomestarien haastattelut ovat pääroolissa. Egan & Sons -panimon omistajalla Montclairissa sattuu olemaan hallussa myös Dublinissa Bruxelles-baari, jossa kävin 1995 Paul McGuinnessin and the Legendary Hoodsin keikalla. Kiertelin New Jerseya keväällä 2001, silloiset huippukohteet Milfordin Ship Inn, Princetonin Triumph ja Toms Riverin Basil T tekevät edelleen laatuolutta ja saavat tässä teoksessa arvoisensa kohtelun. Varsinkin oikeaoppista real alea Ringwood-hiivalla työstävän Ship Innin jatkuva menestys käpykylässä Delaware-joen rannalla lämmittää mieltä.
keskiviikko 3. syyskuuta 2008
Lew Bryson & Mark Haynie: New Jersey Breweries
Lew Bryson on philadelphialainen olutkirjoittaja, USA:n tunnetuimpia. Tämä uunituore New Jerseyn panimo-opas on neljäs hänen sarjassaan, joka kattaa koko keskisen itärannikon, New Yorkin, Pennsylvanian ja Washington DC:n ympärysvaltiot. Aiemmat teokset ovat olleet laadukkaita, mutta nyt raavitaan tynnyrin pohjia. New Jerseyssa on vain 19 panimoa ja kirja jää kovin ohueksi. Ohueksi siitä huolimatta, että teoksessa käsitellään pitkään Anheuser-Buschin kliinistä teollisuuslaitosta Newarkissa, Springsteenin kotikaupunki Freeholdissa sijaitsevaa itsepalvelupanimoa (brew-on-premises) ja kaiken huipuksi applejack-tislaamoa, jolla ei ole mitään tekemistä oluen valmistuksen kanssa. Bryson myös kierrättää samoja yleisluontoisia aiemmissa teoksissa julkaistuja tekstejään olutmatkailusta, panimoiden luokittelusta ja oluttyylien eroista. Bryson ei itse asiassa ilmeisesti edes vastaa kuin murto-osasta tekstiä, useimmissa panimoissa on vieraillut Atlantic Citystä kotoisin oleva Haynie. Sekä Bryson että Haynie vaikuttivat lyhytikäisessä ekstreemioluita tehneessä newjerseyläisessä Heavyweight-panimossa vuosituhannen vaihteessa.
Silti Brysonin aiempien teoksien hyviä puolia on mukana tässäkin. New Jerseyn valtion ominaispiirteet tulevat hyvin esiin yleiskuvauksissa, nämä näennäisesti panimokatsauksiksi naamioidut kirjat ovat ensisijaisesti (olut)matkaoppaita. Valtion oluthistoria käydään läpi perusteellisesti, kuuluisa Ballantine-olut on New Jerseystä kotoisin. New Jerseyssä ei ole juurikaan kehittyneitä olutbaareja, mutta harvat poikkeukset tulevat hyvin raportoitua. Alueen vahva musiikkiperinne tulee hyvin esiin Springsteen- ja Southside Johnny -viittauksilla. Valtion laatupanimot saavat paneutuneen käsittelyn, kuvaukset ovat varmaankin Haynien takia objektiivisempia kuin Brysonin aiemmissa teoksissa, omistajien ja panimomestarien haastattelut ovat pääroolissa. Egan & Sons -panimon omistajalla Montclairissa sattuu olemaan hallussa myös Dublinissa Bruxelles-baari, jossa kävin 1995 Paul McGuinnessin and the Legendary Hoodsin keikalla. Kiertelin New Jerseya keväällä 2001, silloiset huippukohteet Milfordin Ship Inn, Princetonin Triumph ja Toms Riverin Basil T tekevät edelleen laatuolutta ja saavat tässä teoksessa arvoisensa kohtelun. Varsinkin oikeaoppista real alea Ringwood-hiivalla työstävän Ship Innin jatkuva menestys käpykylässä Delaware-joen rannalla lämmittää mieltä.
Silti Brysonin aiempien teoksien hyviä puolia on mukana tässäkin. New Jerseyn valtion ominaispiirteet tulevat hyvin esiin yleiskuvauksissa, nämä näennäisesti panimokatsauksiksi naamioidut kirjat ovat ensisijaisesti (olut)matkaoppaita. Valtion oluthistoria käydään läpi perusteellisesti, kuuluisa Ballantine-olut on New Jerseystä kotoisin. New Jerseyssä ei ole juurikaan kehittyneitä olutbaareja, mutta harvat poikkeukset tulevat hyvin raportoitua. Alueen vahva musiikkiperinne tulee hyvin esiin Springsteen- ja Southside Johnny -viittauksilla. Valtion laatupanimot saavat paneutuneen käsittelyn, kuvaukset ovat varmaankin Haynien takia objektiivisempia kuin Brysonin aiemmissa teoksissa, omistajien ja panimomestarien haastattelut ovat pääroolissa. Egan & Sons -panimon omistajalla Montclairissa sattuu olemaan hallussa myös Dublinissa Bruxelles-baari, jossa kävin 1995 Paul McGuinnessin and the Legendary Hoodsin keikalla. Kiertelin New Jerseya keväällä 2001, silloiset huippukohteet Milfordin Ship Inn, Princetonin Triumph ja Toms Riverin Basil T tekevät edelleen laatuolutta ja saavat tässä teoksessa arvoisensa kohtelun. Varsinkin oikeaoppista real alea Ringwood-hiivalla työstävän Ship Innin jatkuva menestys käpykylässä Delaware-joen rannalla lämmittää mieltä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
Keskustelua kirjasta ja tästä arviosta Lew Brysonin blogissa:
http://lewbryson.blogspot.com/2008/12/review-of-new-jersey-breweries.html
Bryson puolustelee applejack-tislaamon mukaan ottoa!
Lähetä kommentti