keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Nokia Keisari 66 American Pale Ale

Nokian uutuusolut on jo saanut alan tuntijoiden keskuudessa epäilyttävänkin hyviä arvioita. Ronskisti on täräytetty Route 66 -kyltti etikettiin ja Golden Gatea taustalle. Kyseinen tie ei vie(nyt) lähellekään San Franciscon siltaa, mutta mitä väliä, tärkeintä on nyt kunnianosoitus amerikkalaiselle modernille olutkulttuurille. Hyvin samea vaaleanruskea olut, näyttää lähinnä tupla-IPAlta, mutta alkoholia vain 4,2%. Kuohkeaa pienikuplaista vaahtoa. Hyvin havumetsäinen tuoksu, pihkaa, neulasia ja melkein kuulee kuukkelin äänen. Maku on yllättävän täyteläinen, samalla tavalla pihkainen. Hedelmä ei ole varsinaisesti sitrusta, trooppisempaa ja pehmeämpää. Ohut runko on peitetty lähes hämmentävän hyvin. Jälkimaku on katkeroinen, mutta ei niin voimakas kuin muut ainekset antaisivat odottaa, se on brittityylisempi kapeahko puraisu. Melkoinen yllätys, Mallaskoski on piristynyt Valioluokka-sarjallaan ja nyt toinen hieman tylsällä imagolla operoiva panimo tuo radalle melkoisen haastajan. Erityisen ilahtunut olen siitä, että näin vähällä alkoholilla on saatu aikaan näin maistuva olut, ei nimittäin usein onnistu näin hyvin Pekka Himasen suosimalla mietiskelyseudullakaan. Ehdottomasti suosikkini Nokian oluista. Ostopaikka Oulu, Raksilan Prisma.

7 kommenttia:

esox kirjoitti...

Tätä olutta on kyttäilty ainakin toisella silmällä jo kaupparaissulla, mutta eipä ole kuuluut. Saapui kuulemma alkuviikosta Raksilan Prismaan ja tänään oli hylly tyhjä. Kyttäily jatkukoon.

Ari Juntunen kirjoitti...

Noin klo 16:30 poimin itse kaksi tölkkiä Raksilasta. Oli jotenkin oudossa kohdassa, ei siis lähellä muita Nokian oluita. Kyllä sinne jäi joitakin kappaleita. Itsekin ehdin jo muutaman päivän turhaan kyttäilemään eri suunnilla.

Anonyymi kirjoitti...

Löytyy Raksilan ääsmarketista, Limingantullin aivan mahtavasta Prismasta jne. Tää on kovasti tulossa sinne perusruokakauppaoluiden rinnalle, mikä on ilahduttavaa.

Abe kirjoitti...

Mitä etuja saavutetaan sillä, että suomalainen maitokauppa pale ale on 4,2% eikä 4,7%?

JaGe kirjoitti...

Tämä Nokian 66APA on tämän vuoden ehdottomia suomalaisia hittejä! Omaan makuhermostoon osuu aivan loistavasti ja hyvällä prosentilla olen saanut tätä omasta lähikaupastani täältä Joensuusta.

Ari Juntunen kirjoitti...

Abe, hintaa ehkä saadaan halvemmaksi, jos vero perustuu alkoholin määrään. Tosin tämän tyylisten oluiden esikuvat (mm. Sierra Nevada Pale Ale) ovat lähes kuusiprosenttisia, mutta se on toinen juttu.

Anonyymi kirjoitti...

Taas hyvä arvio Arilta!

Parasta suomalaista peruskamaa siedettävään hintaan. Mitähän seuraavaksi keksivät Nokialla?

Ja kun manselaisena voin hakea suoraan panimon myymälästä tuoretta herkkua niin kyllä kelpaa :)