lauantai 21. maaliskuuta 2015

Chorlton Dark Matter

Reissun viimeiseksi kohteeksi valikoitui uusintavierailu Mother Kellyyn Bethnal Greenissä. Huvittava kontrasti päivävierailuun, paikka pullistelee aivan täynnä. Tässä on ehkä prototyyppi siitä, millaisiksi laatuolutbaarit ovat lähitulevaisuudessa muotoutumassa. Mutkaton kahvila-tyyppinen avoin tila, kevyttä mutta laadukasta ruokaa, 30 craft-hanaa, ei real aleja, paljon pulloja mukaan ostettavaksi. Tiivistettynä kahvilan ja pullokaupan hybridi. Tuskin Suomessa minun elinaikana tällaisia nähdään, mutta myöhemmin kuitenkin.
 

Chorltonin panimo tulee Manchesteristä, uusi tuttavuus. Dark Matterin alaotsikkona on imperial dark gose, 6,8%. Gose-termiä näkee nyt paljon craft-oluissa, uusi trenditermi. Useimmilla ei mitään tekemistä vanhan saksalaissuolavehnäoluen kanssa. Happamuutta gosessa on kevyesti, ja moniin soureihin gose isketäänkin. Tässä lakritsan tuoksua, hapanta voimakkaasti. Nahkeaa hedelmää. Ei suolaa, ei katkeroakaan. Hieman paahtoa, hauska kuriositeetti periaatteessa, mutta yliyrittämisen puolelle minusta menee. Lontoo, Mother Kelly's, 20.3.2015.

Ei kommentteja: