tiistai 10. maaliskuuta 2015

Porto - Basel 4-0

Hauska nähdä peliä Porton mahtavalta Dragao-stadionilta. Jackson Martinez poissa, Portolla ei yhtään portugalilaista avauksessa, kuusi brasilialaista. Baselin valmentajana ex-Portugali-tähti Paulo Sousa ja Walter Samuel topparina. Ensimmäinen peli päättyi 1-1, nyt varovainen alku. 14. minuutilla Samuel aiheutti vapaapotkun keskelle 16. rajalle. Muuri vietiin kauas ja algerialaistähti Brahimi nosti yli verkkoon, Baselin veskari suolapatsaana. Porto sai otteen, Casemiro veti kaukaa yli, reservisentteri Aboubakar vähän ohi. Kapteeni Danilo loukkaantui pahannäköisesti törmäyksessa maalivahdin kanssa. Basel joutui rikkomaan, Brahimi hyvässä vireessä. Jakson loppupuolella Baselilla puolittaisia paikkoja, joten jännite säilyy.

Paitsi, että ei säilynyt. Porto iski heti toisen jakson alussa, meksikolainen Hector Herrera kiskaisi keskeltä takanurkkaan maalivahti Vaclikin käsien kautta. Vaclikilla huono ilta kauttaaltaan. Basel taipui tässä vaiheessa. 56. minuutilla vapaapotku 25 metristä, Casemiron upea laukaus kaappiin, mutta tässäkin Vaclikin arviointikyky vaikutti heikolta. 20 minuuttia myöhemmin Aboubakar peippaili itsensä vapaaksi ja komea laukaus upposi taas. Samuel ei enää kestä tällaisessa vauhdissa ja yliajalla kruunasi katastrofaalisen iltansa ottamalla ulosajon. Toinen Basel-veteraani, sentteri Marco Streller, esiintyi myös viimeistä kertaa tällä tasolla ja huomattavasti tyylikkäämmin. Ikävä nähdä hänenkin uransa päättyvän. Mutta Porto oli tässä aivan ylivoimainen, menestystä voi jopa veikata loppupeleihinkin.