perjantai 27. maaliskuuta 2015

Pyynikki Ruokapuoti Lumo Testowit

Raumalainen laatukauppa Lumo on aiemmin teettänyt ainakin Nokkospilsin. Nyt käsissä sitten jo kulttimainetta niittänyt testosteroniannos. Aika ajoinhan uutisvirtaan kohoaa väite siitä, että oluen maustamisessa käytetty humala sisältäisi estrogeeniä. Suhtaudun asiaan varauksellisesti. Jos niin olisi, niin olisin muuttunut naiseksi jo 90-luvun puolella. Jokatapauksessa Rauman sahtiparoni ja bloggaajakollega Harri Metsäjoki on tehnyt Lumolle reseptin wit-pohjaisesta oluesta, jossa humala on jätetty tyystin pois. Siitä siis nimi Testowit. Olut on teetetty Pyynikillä. 

Lumon Tero Suhonen toi pari viikkoa sitten Helsinkiin alan miehille näytepulloja tuotteesta. Itse en ollut kaupungissa, mutta naapuribloggauskollega Jouni Koskinen otti oman pulloni välivarastointiin. Kiitokset herroille, erityisesti Jounille hytisemisestä eilen illalla Molotowin edessä. 


Vaahtoa ei paljoa syntynyt, poreita lähinnä. Tuoksu on voimakkaan simamainen, yrttisyyttäkin. Maku on raikkaan hedelmäinen, hiilihappoa ei läheskään niin paljon kuin poreista näytti. Lievää happamuutta, mutta jälkimaussakin on potkua, vaikka siis humala puuttuukin. Jouni oli omassa arviossaan löytänyt enemmän happamuutta, mutta ehkä itselläni on tavallista korkeampi kynnys sitä huomata. Äskettäin en sitä Koffin Bärliineristäkään löytänyt. 


Mausteita on paljon, kaurahiutaleiden lisäksi pakuriteetä (ei sano minulle mitään), nokkosta, ruusua, katajanmarjaa, siankärsämöä, appelsiininkuorta, miehekkäästi jopa männyn siitepölyä. Kyllä tämä witbierin lokeroon hieman tunkemalla sopii, kesäistä raikkautta ja purevaa yrttisyyttä on. Ei omaa suosikkityyliäni, mutta sehän on jälleen vain minun ongelma.

Ei kommentteja: