maanantai 5. maaliskuuta 2018

Old Nation M-43

Sori Taproom oli tuonut uusia IPOja USAsta sunnuntain IPA Mayhem -tapahtumaansa, jonka missasin hiihdellessä Kajaanissa. Maanantai-iltana siirryin sitten luonnollisesti suoraan lentokentältä Kaisaniemen baariin, toinen Old Nation -olut Boss Tweed oli jo imetty kuiviin, mutta M-43 edelleen tarjolla. Tölkin koko 473 ml, tölkitys 02/13/18, joten tuoretta tämä tosiaan on. 6,8%, 12,90€, 65 IBU. Samea, mehuinen, kirpeä, tuore. Humalina Amarillo ja Citra, keitossa myös Calypso, kuivana mukaan Simcoe. Erittäin hyvä hedelmäisyys, ehkä myös niin sanotusti dank, jos ymmärrän termin oikein. Katkeruutta ei paljoa, mutta on kuitenkin. Erittäin hyvää, mutta ehkä viimeinen silaus kuitenkin jää uupumaan. Panimo sijaitsee Wlliamstonissa, Michiganin pääkaupungin Lansingin lähellä. Ajoin siitä ohi 2010 piipahtaen Crunchy-baarissa, tätä panimoa ei tietenkään silloin vielä ollut toiminnassa. 

Sorin baari on laajentunut hieman sitten viimevierailun, hyvä homma. Muista tapahtuman oluista chicagolaisen Pipeworksin tuotetta join taannoin Kööpenhaminan Himmerigetissa, nyt siis ohitus. Block 15 -panimon olut olisi ollut uutuus, mutta tölkitetty jo marraskuussa. Päätin nyt skipata sen, koska tarkoitus vielä tänä vuonna vierailla Oregonin yliopistokaupungissa Corvallisissa, jossa Block 15 majailee. Ehkä pääsen siellä tuoreemman tavaran äärelle. 

Sori Taproomilla on ollut erinomaisia tempauksia, mutta nyt markkinointimopo näyttää karanneen käsistä, ehkä arviointikyky petti Paneman tultua samalle markkinalle. Jos mainostetaan New England IPAa tuoreena lentorahtina, niin kuluttaja oikeutetusti kuvittelee tuotteen tulevankin New Englandista. Kun tarjolla on sitten NEIPA-tyylistä olutta Michiganista, niin pettymys on ymmärrettävä. Ehkä joidenkin mielestä Michigan saattaa olla lähellä New Englandia, mutta keskilännen valtio ei todellakaan ole. Tilanne on sama kuin USA:ssa mainostettaisiin ennenkuulumatonta lambic-maahantuontirysäystä ja sitten tarjolla onkin puolalaisia soureja. Ja tähän samaan bakkanaaliin oli sitten ympätty vähemmän tuoreita tölkkejä vielä kauempaa Chicagosta ja Oregonista. Sori, 5.3.2018.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä kun ajattelee, että noita Old Nationin oluita on ollut tarjolla Euroopassa ainakin Mikkeller Shopissa, Kihoskhissa, Boxbeersissa, Beer Republicissa ym. Ainakin oma kotona juotu tölkki M-43a oli samalla päiväyksellä kuin Sorilla juomasi, joten ei Sori itse noita ole sieltä lentorahtina lennättänyt.

Ilkka Sysila kirjoitti...

Kusetusta?!

Anonyymi kirjoitti...

Sori Taproomin jenkkioluet tulee Eurooppalaiselta maahantuojalta.