torstai 17. helmikuuta 2011

Augusta KellerbierAugustus-keisarin mukaan nimetyn Augusta-panimon jakelupiste, ei ollut aiemmin päivällä norkoillessani vielä auki. Itse laatikkomainen panimo noin puolen kilometrin päässä, panimon ja baarin välissä kuuluisa Fuggerei, keskiaikainen sosiaalinen asuntoprojekti, maailman vanhin laatuaan. Kolme kuningatarta näyttää ulospäin perinteiseltä, mutta sisältä yllättävän moderni perusbaari. Panimo ei ole nuori, lanseerasi tuotannon 1488. Sameaa keltaista olutta, alkoholia melko paljon, 5,6%. Se tuntuu makeutena, melko täyteläinen, mutta tuoreus ja humalointi jäävät kauaksi ihanteellisesta. Kellerbier-nimellä selvästi Augsburgissakin myydään melko kyseenalaista kamaa. Ei olut huonoa ole, ei mitään vikoja, mutta maltaan ja humalan maut pitäisi saada enemmän esille. Hyvä tunnelma baarissa sunnnuntai-iltana, hyvin porukkaa vanhankaupungin syrjäkulmalla. Suomalaisille hakkapeliitoille tutun Lech-joen vesiä kierrätetään omalaatuisesti pieniä kanavia (bach) myöten tämän kaupunginosan talojen reunoja myöten. Augsburg, Drei Königinnen, 13.2.2011.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Good Beer Guide Germanyn nettipäivitysten mukaan Augusta lopetti oluen panemisen vuodenvaihteessa ja oluet panee nykyisin Unterbaar.

T. Rauchmalz

Ari Juntunen kirjoitti...

Jaaha, lähdin huonosti valmistautuneena liikkeelle, olisi nuokin tiedot voinut tarkistaa etukäteen. Diasetyyliä havaitsin sekä Unterbaarin omassa että Augusta-pilsissä. Augsburgissa olisi näköjään ollut uusi panimobaarikin, Bayrisch Brau Pub. Kävelin ohi noin 100 metrin päästä. Scheisse.
http://www.bayrisch-brau-pub.de/