torstai 17. helmikuuta 2011

König von Flandern Drei Heller Hell

Vaikeuksia löytää aluksi olutta Augsburgista. Tarkoitus oli piipahtaa heti junasta hypättyä kaupungin suurimman panimon Riegelen pääpaikassa, mutta panimoravintola sunnuntaina kiinni. Toisen paikallisen panimon Hasenin ykkösjakelupiste Weissen Hasen oli muuttunut englanninkieliseksi pihvipaikaksi. Olin liikkeellä hieman vanhentuneilla ennakkotiedoilla. Lopulta löytyi kellaripanimoravintola, joka luonut perinteiset puitteet, vaikkei kovin vanha olekaan. Olut kalliimpaa kuin reissulla aiemmin, annoskin pieni. Hell sameaa suodattamatonta, hieman diasetyylistä, mutta muuten maukasta. Hedelmäinen yleisvaikutelma, kevyesti humalaa. Oluen mukana tarjottiin hämmentävästi ruisleipää, ilmeisesti panimon oma leipomo, erikoinen piirre. Ehkä hakkapeliitat ehtivät juurruttaa ruokakulttuuriaan näin etäiseen kolkkaan. Augsburg, König von Flandern, 13.2.2011.

Ei kommentteja: