torstai 20. marraskuuta 2014

Baarimies Tallinnassa -kirjan julkistamistilaisuus

Kolmisen vuotta sitten julkaistiin mielenkiintoinen Tallinnan baariopas suomalaisten toimesta. Siinä vaiheessa Tallinna ei kuitenkaan laadullisesti ollut kiinnostava olutmielessä. Tilanne on kuitenkin muuttunut hieman yllättävästikin ja nyt julkistui uusi teos, odotukset korkealla. Samat tekijät asialla, mutta kirjan otsikko hieman muuttunut. Heikki Kähkönen varmaan tässäkin olutkulttuurimielessä merkittävin kirjoittaja, sain häneltä pienellä väännöllä blogiin arvostelukappaleenkin, vaikka ammattijournalisti tunnetusti hieman viistosti bloggaajia tarkasteleekin. Ostin toisen kappaleen kirjasta, se lähtee kohti Jalasjärven turkistarhaajia.
 

Julkistustilaisuus oli Willin Wäinön alakerrassa, rento fiilis, kustantaja Arktisen Banaanin edustaja ei esitellyt itseään. Hän kuitenkin kutsui itse tekijät vuoron perään esittelemään tuotetta. Jotain häikkää ilmeisesti kustannussopimuksessa, koska se tuli esiin toistuvasti, tosin varmaankin huumorimielessä. Kovasti tekijät kehottivat poistumaan Tallinnan vanhasta kaupungista sivummalle Lasnamäen kellaribaareihin, joissa ei kuitenkaan ole olutta tarjolla ja ainoastaan venäjän kielellä voi toimia. No, ymmärrettävää provosointia. Itsehän en ole kunnolla ehtinyt Tallinnaan tutustua, joten opas on varmaankin tarpeen. Toisaalta erityyppisesti eksoottisia baareja on tullut koluttua vuosien varrella ihan riittämiin ympäri maailmaa, joten käytännössä vain Viron uusien käsityöläisoluiden laadukkuus on tässä vaiheessa kiinnostavaa. Tutustun kirjaan siis innokkaasti ja blogissakin palaan siihen sen jälkeen. 

2 kommenttia:

Suomen Lähiolut - Slow Beer Finland kirjoitti...

Uutta edelliseen kirjaan on valokuvaaja Andres Teiss, jolta kirjassa on mukana yli 330 tuoretta valokuvaa, minun kuviani on muistaakseni 13. Uutuutena esittelemme myös Viron pienpanimokulttuurin tekijöineen, Kalamaja-Telliskiven kokonaisena alueena sekä Tallinnan olutkaupat. Parhaista cocktailbaareista on myös artikkeli sekä ns. Kilven kolmion panimohistoriasta.

Ja mitä tulee bloggaajien viistosti katsomiseen, tsiigasin sinua alhaalta yläviistoon, kun kysyit että "saako blogikirjoittajakin kustantajalta arvostelukappaleen...". Eihän siinä mitään sen kummempaa vääntöä ollut. Sen sijaan eräs "olutkalastusvälineen" tuottaja-blogikirjoittaja-maisteluryhmä kävi nappaamassa kirjan tiskiltä salakavalasti ja sen kummmemmin kyselemättä sillä aikaa, kun kustantajan edustaja Vesa Anttonen käänsi selkänsä, enkä minäkään enää ollut lehdistökappaleita jakamassa... Sitä kappaletta voi joku varmaankin kysellä jo lähidivareista.
- Heikki Kähkönen

Ari Juntunen kirjoitti...

Jes, kuvat näyttääkin tosi hienoilta pikaisella selailulla. Palaan kirjaan kunhan ehdin siihen paneutua, nyt sunnuntai on kulunut Jarkko Nikkasen viskikirjan parissa.