sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Radbrew Sandstone

Turku-iltapäivän päätteeksi pysähdyin toiseen itselleni uuteen baariin, Alvariin. Mukava moderni avara baari, paljon ikkunoita kulmatilassa. Ei ihmeitä tarjolla, mutta laatuvalikoima tietysti suhteellisesti. Radbrew'n toinen olut vahva APA, 6,6%. Hieman samea, yllättävä sivumaku heti kärkeen, kipsiä tai jotain maustetta. Hedelmät eivät pääse esille, mutta pihkaa löytyy. Taas tyypillinen suomalainen nykyongelma, ei ole kertakaikkiaan kanttia katkerohumaloida olutta kunnolla. Turku, Alvar, 28.2.2015.

3 kommenttia:

mc@ kirjoitti...

Mainitsemasi sivumaku/mauste lienee Sorachi Acen tekosia (yllättävän moni on missannut tämän vaikka mielestäni se hyppää heti nenään, toki tässä oluessa ei niin puhtaana kun muitakin humalia mukana). Turussa kun asustelen niin uusien oluiden etsiminen täällä on tullut tutuksi. Sen havainnon olen tehnyt että täällä uutuuksia löytää vain joka toinen viikko. Sinä satuit sitten valitsemaan juuri sen viikon jolloin on hiljaista, harmi. Old Bankin riilikin on vakiintunut tähän joka toinen viikko käytäntöön. Pankissa on ollut kohtuullisen hyvin hanauutuuksia kuitenkin. Huomenna taitaa olla heidän 22v. juhlaoluen julkaisu (PankkIPA, Hiisillä pantu, saatavilla myös: Ølhus København). Kaskenmäen panimo ei ole kovin tuottoisa oluiden suhteen, tammikuussa oli viimeksi Kaski-Portteria tarjolla. Cosmicissa vaihtuvuus on suurta ja vauhti (sekä hinnoittelu...) tuntuu vain kiihtyvän. Mallaskukko on pudonnut kelkasta kun taas Alvarissa on usein uutta tarjolla (tosin vain yhdessä hanassa vaihtuva). Uutena tekijänä nostaa päätään City Hospoda (Koulun vieressä). Siellä kaksi hanaa jossa toisessa vaihtuva jenkki ja toisessa pääosin ruotsi/tanska (viime viikot ollut Stonea, IPA ja Ruination + Amager). Pullovalikoima on A4:n mittainen. Mikä ilahduttavinta, hintataso on täällä maltillinen (Ruination 0,5l 7,80€). Paikkahan on ravintolana kaukana oluenystävän paratiisista lätkäpelin ja tauottoman musiikin pyöriessä taustalla. Summa summarum, buumi ei ole täällä nähtävissä samalla tavoin kuin Helsingissä. Seuraavan kerran kun pyörähdät kulmilla niin laita ihmeessä viestiä (Oo:n kautta), kerron sitten uusimmat tuulet täältä ja voidaan kävästä tuopposella.

Ari Juntunen kirjoitti...

Huomasin Hospodan, lueskelin kadulla olutlistaa, mutta sisäänmenokynnys ei nyt ylittynyt. Ehkä olisi kannattanut. Jes, otan yhteyttä ennen seuraavaa Turku-visiittiä.

Pils kirjoitti...

Hospodassa toki hinnat kohtuullisia, mutta joskus pullotuotteet eivät ainakaan ole kovinkaan tuoreita, joskus jopa vanhentuneita. Joten suurella varauksella suosittelisin tuota paikkaa. Hanatuotteet kait kuitenkin ovat kunnossa.