Tein pitkähkön aamukävelyn nostalgiafiilistelyhengessä entisillä lenkkipoluillani Oulujoen molemmin puolin mahtavassa ruskaympäristössä, yli kaksi tuntia, lähes 12 kilometriä. Tuttua maisemaa, mutta paljon on runsaassa kolmessa vuodessa ehtinyt muuttuakin. Kuusisaarta en ollut tunnistaa ja uusia rakennuksia paljon, Oulussa tuntuu olevan taas dynamiikkaa ilmassa. Päätin setin Jumpruun, koska aavistin, että siellä voisi olla Sonnisaaren Kojamoa hanassa. Aivan oikein, tämä on se kalastusolut, jonka Helsinki-lanseeraus meni ohi jenkkireissun takia. 6,7%, smoked porter. Mallasta, ruisleipää, ehkä saaristolaisleipääkin, paahdetta, pieni peräkärry. Luumuista hedelmääkin. Savua ei paljoa, mutta ehkä se tuntuu silti taustalla. Tyylikästä kamaa tälläkin kertaa Kanniaisen keittämöstä, mieshän on lähes yhtä intohimoinen kalastaja kuin oluenpanija. Huomioin ohimennen, että Jumprussa jengi tilasi hanaolutta alkoholipoliittisesti latautuneella termillä "aata". Oulu, Jumpru, 1.10.2017.
sunnuntai 1. lokakuuta 2017
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti