sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Helsinki Beer Festival Pikkujoulu @ Sture21


Asuinkorttelissani sijaitsevassa Sture21-ravintolassa olen käynyt muutaman kerran lounaalla ja yhdesti oluella. Se jäi ainoaksi kerraksi, koska Fuller's ESB oli etikkaista. Nyt huomasin hämmästyksekseni, että anniskelupaikassa järjestetään Helsinki Beer Festivalin pikkujoulut. En ehtinyt tapahtuman avaukseen Raaseporin turneen takia ja pyörähdin asunnollani viemässä Fiskarsin tuliaispullot tuulensuojaan. Hämmästyin kun postiluukusta oli kolahtanut lisäkutsu samaan Sture21-tapahtumaan. Ilmeisesti siis taloyhtiöni oli jotenkin mukana tapahtuman järjestelyissä. Hämmentävää, mutta ehdottoman kannatettavaa. Olen näköjään asettunut oikeaan taloon asumaan. Västra Nyland -päivä oli ollut raskas, mutta pakkohan tällaiseen tapahtumaan oli pistäytyä.

Tarjolla lähinnä espoolaista tarjontaa, Fat Lizardin ja Olarin hanakamaa, sekä pullo-oluita Unkarista ja Belgiasta. Vaikutti siis hieman Helsinki Beer Festivalin jämävaraston tyhjennysmyynniltä, mutta en antanut sen häiritä tunnelmaa. Juhlatunnelma näytti kyllä olevan jo laskusuunnassa, melkoisen väljää tiloissa oli. Tuttuja näkyi espoolaisten tiskien takana, maestro Markku Korhonen täydessä työn touhussa ja olipa paikalla panimohistoriadokumentaristi Antti Rätykin. Paistettuja sirkkoja olisi ollut tarjolla ja jopa talon tarjoamaa porsaanniskaakin vielä jäljellä. Ehdin kuitenkin syödä keskustassa Raaseporin bussista hypättyäni, joten ruokaosasto jäi nyt kokeilematta.

Oluttarjonnan kiihdyttävin uutuus oli upouuden salolaisen Swan Craft Breweryn ensimmäinen tuote Salo Weizen, 5,7-prosenttinen hefeweizen. Kegityksessä jotain häikkää, vaahtoa syntyi liikaa, sain oluen talon tarjoamana. Suhteellisen makea, täyteläinen. Banaania, ei täysin puhdas, tuskin suuria ongelmia, mutta weizenissä horjuvuudet maistuu niin selvästi. Mäntsäläisen Kiisken Majakka ensimmäinen hanakokeilu panimolta, red ale, 5,5%. mallasvoittoinen, ei hedelmää, hieman karkea. Selvästi heikompi tapaus kuin Vastaranta-rauch.


Olari SMaSH-sarjasta olen aiemmin kokeillut Motuekaa, nyt tarjolla Galaxy. Hyvin appelsiininen niin kuin pitääkin. Raikkaan hedelmäinen, katkeroa puuttuu. Jos jokin humala sinkkuna toimii, niin Galaxy on sellainen. Lämmetessä ehkä hartsia kerääntyy liikaa. Olari tehnyt myös belgi-IPAa, yhdessä Maistilan kanssa. 7,2%, voimakkaasti belgiesteristä, matalahiilihappoista, hedelmää, pihkaa, katkeroakin lähes kohtuudella. Hieman tasapainoton ja ryhditönkin. Tilasin festarityyliin kaksi olutta kerralla, annokset oli nyt melko isoja ja hintaakin 8 € kappale. Fat Lizardin hanoissa ei uutuuksia ja en viitsinyt kokeilla Schlaflyn 10 vuotta vanhennettuja barleywinea ja imperial stoutia. HBF:n tuoreemmatkin pullot taatusti jo yli-ikäisiä ja ainakaan IPOihin ei kannata koskea. Siirryin lepäämään kulman taakse.

Ei kommentteja: