keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Del Puerto Porter

Joulun välipäivinä tuli kokeiltua chileläisen Del Puerton IPAa, joka oli mennyt jossain vaiheessa pilalle. Nyt uusi yritys saman panimon porterin parissa. Vain 4,5 %, 23 IBU, melkein mustaa, vaahtoa on kunnolla. Tuoksussa on makeaa mallasta, ikään kuin vanhassa kunnon tummassa Velkossa. Maku aluksi  Velkon tapaista, makeutta on runsaasti, karamellisuutta, mutta sitten vivahteet siirtyvät hedelmäisyyteen päin. Paahteisuutta ei löydy, enemmän sokerilakritsaa. Runko on ohut, mutta makeus vähän paikkaa sitä. Tässä ei sinänsä mitään virhemakuja, mutta tällainen karkkisessioporter ei oikein mielenkiintoinen ole. Ostopaikka Helsinki, Triplan K-Supermarket.  

2 kommenttia:

kirjoitti...

Kauan kesti se iso tonkka olutta jonka ostit?

Huomasin eilen että naapurille ajoi Hadrians Border panimon paku ja hengityssuoja-naamainen kuski kantoi olutta pihaan. Toimittavat suoraan ilman toimituskuluja joten tilasin itsekin tänään 4x12x500ml sikermän, naapurilta saatu näyte 2 pulloa oli niin hyvää. -Juha

Ari Juntunen kirjoitti...

30 tuntia meni tyhjentämiseen lomaoloissa. Ensimmäinen litra oli parasta, laatu hieman heikkeni sitten, mutta pysyi kuitenkin hyvänä loppuun asti. Ei tuossa tietenkään järkeä ole soolosuorituksena, joten jäänee kertakokeiluksi. Amerikkalaisten kehittelemä growler-koko kaksi-kolme litraa on sopivampi koko.