keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Olari MC Taakibörsta iPA 2017

Keskisarjan Janne suositteli viime viikonloppuna Olarin growler-myynnissä ollutta Mic Check Classic IPAa. Pistinkin sen sitten saman tien tilaukseen. Loppujen lopuksi sitä ei tällä viikolla sitten hanamyynnissä ollutkaan, joten Veera Savolainen suositteli korvaavaksi tuotteeksi MC Taakibörstaa 2017. Sehän sopi hyvin, olen blogiin arvioinut Taakibörstan vain Nosturin festareilta joulukuussa 2016. Ilmeisesti kyseessä eri versio. Olen kyllä juonut olutta myöhemminkin, mutta jostain syystä en blogiin ole kirjoittanut. Nyt en sentään ottanut Biltema-kanisteria vaan 75 cl patenttikorkkipullon. Päihdyttävän aineen osuus 6,5 %.

Tämä olut ei ole classic-tyyliä, erittäin hyvä NEIPAn ulkonäkö. Todella tiheää intensiivistä sitrustuoksua, aromeilla aukeaisi tukkoinenkin koronanenä. Maku on hyvin mehuinen, kuivan gerippinen, tuore ja raikas, keskitason hiilihappoisuus. Kivana yllätyksenä on tuntuva katkeruus, se ei ole klassinen IPA-kärry vaan brittibitter-tyylinen kapea ja pitkäkestoinen sofistikoitunut perätila. Melkeinpä ainoa puute on hoikka mallasrunko, se ei tunnu aivan kestävän humalakuorman alla. Olarilla on kyllä nyt akti kasassa, tätä olisi mennyt viiden litran kanisterikin kevyesti. Yllättäen huomasin vasta tässä vaiheessa pullon takalätkän, jossa mainitaan mango. Sitä en arvannut olevan näin kuivassa oluessa. Kieltämättä hedelmäsatsissa on trooppisempiakin sävyjä, mutta ehkä mangoa ei ole kovin paljon, ei se ainakaan makua pääse pilaamaan. Humalina Amarillo, Mosaic ja Citra. Ostopaikka Espoo, Olarin Panimo.

3 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Börstan L/H -suhdeluku?

Ari Juntunen kirjoitti...

Growlerin hinta 12€, mutta pullon pantti 2€, jonka saa takaisin viemällä pullon Otaniemeen. Metrolippu 2,80€ pitäisi ehkä jotenkin huomioida tässä, mutta jätetään se laskelmista. Voihan sinne kävelläkin. Litrahinta siis 10 / 0,75 = 13.33€. Ei halpaa, mutta laatu niin hyvää, että pelkkää säästöä tämän juominen on.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Noniin, hyvää pitääkin laadun olla, ryöstöhinta ei muuten säästöksi redusoidu!