maanantai 20. huhtikuuta 2020

Sonnisaari Hyöky Helles

Join tammikuussa Seinäjoen festareilla Sonnisaaren uutta hellesiä ja tykkäsin kovasti. Sittemmin sain palautetta, että Helsingin mehukaljakuplassa kroolaava bloggaaja löysi tuosta oluesta enemmän katkeruutta kuin siinä oikeasti on. Ehkäpä niin. Nyt tilaisuus uudelleenarviointiin, kun Sonnisaaren koronapaketissa oli uuden keittoerän Hyökyä. "Pieniä muutoksia" luki Timo Kanniaisen saatekirjeessä, ei sen tarkempaa. Tummankeltainen tai vaaleanruskea kirkas olut, ohut vaahto. 5,2 %. Tuoksussa makeaa maltaisuutta. Varsin täyteläinen maku, lievää hedelmäisyyttä maltaan ohessa. Seinäjoella löytämäni "karheus" ei nyt erotu, ehkä hiilihappotaso on nyt alhaisempi. Pohjanmaalla löytämäni "huikea" katkeruus kieltämättä tuntuu hämmentävältä, siellä varmaan jokin ympäristötekijä aiheutti efektin. Onhan tässä katkeruutta, mutta melkeinpä tyylinmukaisesti eli varsin maltillisesti. Olisi varmaan pitänyt nyt juoda ennen hazy-kamaa, tämä tuntuu sen jälkeen liian konservatiiviselta. Hyvää täyteläistä puhdasta lageria kuitenkin, hedelmäisyydestäkin huolimatta.  

9 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Ryystäneekö TK-reportteri tulevan kesän kalja- & humppafestivaaleilla; millainen viruslinko lienee päiväkausia jatkuva kaljoittelu, kymmenen hörhöä ryystää samasta glasista, kuinka välittynenee viirus lasiinpesupisteessä...

Ari Juntunen kirjoitti...

Kuopiosta on hotelli varattuna SOPPin ajaksi ja Suvilahden Haze Waveen ennakkolippu. Ainakin Kuopion SOPPin toteutuminen on epätodennäköistä.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Kuopion kaupungin kerma ja torvisoittokuntakin oli varmaan buukattu asemalaiturille vastaanottamaan Valtakunnan pääkaupungista kaljoittelemaan saapuvaa tähtiblogistia.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Craft Beer Helsinki reagoi illalla välittömästi ja vastuullisesti peruuttamalla heinäkuun joukkokaljoittelun; SOPP:lta ja Haze Wavelta ei reaktiota vielä, aikonevatko toimia 499-periaatteella...

Ari Juntunen kirjoitti...

Kyllä Kuopion SOPP peruuntuu Pekka Kääriäisen mukaan. Haze Wavelta ei vielä reagointia.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Noniin, nyt kun muut kaljajuhlat peruutettu, pääsevät cräft- ja sumukaljalahkolaiset sentään ryystämään samoista glaseista Suvilahden arkkitehtoonisesti arvokkaassa miljöössä heinähelteillä!?

Ari Juntunen kirjoitti...

Vaikea kuvitella, että Haze Wave toteutuisi heinäkuussa.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

... Vastuulliselle järjestäjälle se ei näytä vaikealta, lippujakin myydään täyttä häkää, ja ostetaan?!

Ari Juntunen kirjoitti...

Kuulemma Haze Wave siirtyy kesään 2021.