sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Saison Dupont

Pitkästä aikaa lasissa kaikkein kuuluisinta saison-klassikkoa Perämeren intiaanikesässä (siis viikon verran sinnitellyt ensilumi suli onneksi pois). Viimeksi käsiin osui luomu-versio, joka oli hieno sekin. Tässä on sitten tyylisuunnan kaikki ominaisuudet juuri kohdallaan. Mehukas hedelmäisyys, kirpeä mausteisuus, hienovivahteinen hento happamuus ja mukavaa katkeroa lopuksi. Belgityylinen ale ei juuri tästä parane. Tämä tuntuu selvästi kuivemmalta kuin luomuvariaatio. Amerikkalaiset farmhouse alet ovat suurella joukolla viime aikoina yrittäneet tavoitella tätä, mutta yleensä siellä on korostettu happamuutta liikaa. Harmittavan heikko saatavuus oluella täällä päin.

2 kommenttia:

Jani Simonen kirjoitti...

Oletko maistanut saman tekijän tätä: http://www.brasserie-dupont.com/dupont/en/6996-bons-vux.html

Oli itselle ainakin todella miellyttävä tapaus! Paikka josta tuota löysin on Pressklubben Tukholmassa, olet varmaan vieraillut?

Ari Juntunen kirjoitti...

Bons Voeuxia kokeilin ensi kerran noin 10 vuotta sitten Brysselissä, vahvempaa ja vielä parempaa, todella loistava olut. Pressklubben on tuttu paikka, aiemmin nimeltään Duvel Cafe tms.