keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Saimaa Marsalkka Double IPA

Syksyllä liikkui huhuja, että Saimaa olisi Mikkelissä skaalaamassa jonkin Bruuverin IPOista, ehkäpä erinomaisen Blue Skiesin. Tämä Tupla-IPA on ehkä sitten se tulos, vaikka nyt siis ollaan hieman vahvemmalla tasolla, 8%. Tuoksussa on sitrusta, mutta aika hailakasti. Kovin aromaattinen ei ole ensituntuma suussakaan, hedelmäisyys on vahvaa, persikka ja aprikoosi tulee esiin, vaikka makeutta ei olekaan. Runko on hieman yksiulotteinen, täyteläisyyttäkin voisi odottaa hieman lisää. Jälkimaku on voimakkaan katkera, greippisyys tulee nyt esiin mukavasti ja pitkäkestoisesti. Netissä on jo näkynyt pettyneitä arvioita, mutta mitään happamuutta, metallisuutta tai muitakaan virheitä en havaitse. Voimakkaampaa persoonallisuutta ja kuohkeaa raikkautta voisi toivoa, mutta en tätä pettymyksenä pitäisi. Paljon tässä on kunnossa ja tykkään juuri tämäntyyppisistä oluista. Ostopaikka Oulu, Raksilan Alko.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisko eri batcheja liikenteessä, omani PE 10/14, joka ei kyllä millään ole arviosi mukainen... Kaulan etiketissä lukee, että raaka-aineet luomua, pitääköhän paikkansa?!?

Juha kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Pils kirjoitti...

Kaipa ne luomua on, jos näin väittää. Saimaan Juomatehdas on myös vast ikään kertonut tulevaisuudessa siirtyvänsä pelkkään lumoutuotantoon ja tällä hetkellä taisi tuotteista olla n.70% luomutuotteita.

Anonyymi kirjoitti...

Uskallan hieman epäillä tuota "luomuutta" kun Alkon sivuilla oleva raaka-ainelistakaan täsmää... 3 mallasta ja kolme jenkkihumalaa ja kaikki luomuja ja hinta tuommoinen???

Pils kirjoitti...

Mitä tarkoitat "hinta tuommoinen" kommentillasi? Meinaat, että liian halpa luomuksi? Voisin sanoa, että liian kallis joka tapauksessa. Ei luomuraaka-aineet ole paljoakaan kalliimpia kuin muutkaan perusraaka-aineet.