tiistai 16. lokakuuta 2018

Malmgård Proto #18


Kun Konepajassa ei oikein tarjonta innostanut, päätin siirtyä vielä HOK-Elannon läheiseen toimipaikkaan Kuikkaan. Täälläkin tietysti sama alennusmyynti menossa, mutta väentungosta ei nytkään havaittavissa. Jotenkin arveluttaa tämä vuodesta toiseen toistuva salamyhkäisyys tässä tapahtumassa, etukäteen ei kerrota mitään ja käytännössä juuri kukaan ei arvaa saapua paikalle. Jostain kuulin, että vapaamuurarityylisen S-kortin haltijatkaan eivät tästä saa informaatiota. Baarien ei sitten tarvitse myydä tappiolla, mutta mitä tästä jää käteen? Satunnainen asiakas ilahtuu halvemmasta hinnasta, ehkä se riittää S-korporaatiolle?

Viime viikon nopealla Kuikka-vierailulla tuli testattua Maistilan Hoodie liian pikaisesti, joten otin nyt isomman näytteen. Varsin flättiä kamaa, hedelmäisyyttä on ja varsin hyvä katkeruuskin Maistilan skaalalla. Mutta tarpeeksi raikas tämä ei ole ja NEIPA-ominaispiirteet jäävät aika kaukaisiksi. 

Malmgårdin uusin Proto-sarjan tuote on Emmer Black IPA, 5,8%, 80 EBU, 90 EBC. Todellakin mustalta näyttää hämärässä baarissa. Kuohkea vaahto, paahteinen tuoksu. Maussakin paahtoa, hedelmäisyys lievää. Ohuehko runko, mutta todella tuntuva peräkärry. Nyt on katkeruuteen satsattu kunnolla, saattaa olla suomalaisista tummista oluista katkerin. Hakkaa esim. Siperian tällä osa-alueella kevyesti, tietysti mallasrungon keveys nyt päästää katkeruuden hyvin esille. Tykkäsin kovasti, täysin tasapainoton tuote mukavalla tavalla. Malmgård on edelleen Suomen panimoeliittiä tämänkin oluen perusteella. Sitäkin huolestuttavampia ovat olleet Kusettajan välittämät tiedot panimon tilanteesta MBH-konsernissa. Kuikka, 16.10.2018.

6 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Veikkaan, että C'est tout finit Malmgoordille kelpo oluineen, konsa viimeinenkin perustajajäsen häipyy kuvioista, joko monoa saaneena tahi omavalintaisesti päämajan saimaantamis- ja pahvimankelipolitiikkaan lopullisesti kyrpiintyneenä, mitä tuskin tarvinnee enää pitkään odottaa.

Anonyymi kirjoitti...

Pohjatonta on Sysilän katkeruus, antakaa lääkettä...

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Lakkaan kutsumasta sinua ulostavaksi ruokatorveksi heti, kun uskallat kirjoittaa omalla nimelläsi.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

... Kaljojen tapaan kuralla lienee myös firman työilmapiiri, ja katkeruutta tosiaan voisi uumoilla, ainakin kenkää saaneilla.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Nimetön ruikuttaja, mene ihmeessä doktorille, ehkä se antaa lääkettä!

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.