maanantai 11. joulukuuta 2023

Amager Bådin World's Best


Melko lyhyen tauon jälkeen Diamond Beveragesilta tuli taas näytteitä. Duggesin Electron ja Bristolin Compassin ehdin jo hankkiakin oma-aloitteisesti. Amagerin imperial stout sen sijaan ennenkokeilematon. 11,0 %, kumppanina Bådin pohjoisen Bodøstä. Ikävä kyllä pastry stout, joka mukailee harstadilaista Kvæfjord-kakkua. Siinä on maitokiisseliä, kermavaahtoa, mantelia ja marenkia. No niin. Lähes musta ulkonäkö, heikosti vaahtoa. Tuoksussa vaniljaa ja karamellisuutta, marmeladia. Maku on todella makea, sokerinen, siirappinen, suklaakastikkeinen. On tavallaan mielenkiintoista, että tällaisia oluita tehdään. On siis ihmisiä, jotka tykkäävät juoda näitä. Ehkä jälkiruuan kanssa on jonkinlainen käyttötapaus. Jäätelökastikkeeksi olen näitä ennenkin ehdottanut ja se tulee nytkin mieleen. Eipä sen enempää kannata ruotia, ei ole minulle tarkoitettu.


Ei kommentteja: