lauantai 15. kesäkuuta 2024

New England Tasting 2024
 Paljoa en jaksanut Amerikasta kantaa, mutta joitakin tölkkejä kuitenkin. Niistä ensimmäisiä maisteltiin Vallilassa pienemmällä porukalla tuoreeltaan. Janne Keskisarjalle ja Timo Alaselle olen eniten jäänyt velkaa vastaavista teistingeistä, joten homma hoidettiin tällä kokoonpanolla. 


Sessio käyntiin saksalaisoluella, mutta sain todellakin toimeksiannon tuoda juuri tätä olutta USA:sta Suomeen. Heller Helles Schlenkerla Lagerbier Unfiltered, 4,3 %. Bambergissa tehty savuton helles, kuljetettu isoissa tankeissa Connecticutin Oxfordiin OEC Brewingille, jossa toimii myös maahantuoja B.United. Ns. tank container canning project. Tölkitetty sitten Connecticutissa. Join lähes samannimistä olutta Suomessa pullossa 2012, mutta silloin ei ehkä unfiltered. Savuhan tässä maistuu, vaikka savumallasta ei käytetty. Samalla laitteistolla kuitenkin tehty, joten savua on tarttunut sieltä mukaan. Utuinen ulkonäkö, pehmeää, maltaista, hieman katkeruuttakin. Ei panimon klassikoiden tasoa, mutta onhan tämäkin mielenkiintoinen. 


Lähes kaikki muut ovatkin sitten tupla-IPA -tyylisiä. Varsin tuoreita kaikki, kaikki tölkitetty tänä vuonna, tuoreimmat toukokuussa. Jatkoimme Connecticut-kamalla, Counterweight Crucial Mass tulee Connecticutin Cheshiresta, 8,0 %, humalia ei julkistettu. Samea, sitrusta, mehuisaa, raikasta, täyteläistä, lievä katkeraa. Oikein hyvää. Tämä oli oikeastaan istunnon suurin positiivinen yllätys. Samasta Massachusettsin Framinghamista kuin Jack's Abby saapuu Exhibit 'A' Hair Raiser, 8,0 %, Galaxy ja muita nimeämättömiä humalia. Paksua, sameaa, kuivempi, kalkkia, ei niin raikas. Session vanhin, tammikuussa tölkitetty. Tässä oli jotain persoonallisempaa vivahdetta, joka ei kuitenkaan maistunut erityisen hyvältä. 


Tree House Super Cachet, 8,4 %, Strata ja Cashmere. Mangoa, passionia, kypsää hedelmää. Tuoretta ja täyteläistä, mutta liian makeaksi jää. Ei katkeruutta yhtään. Pieni pettymys, taisi olla huonoin juomistani Tree Houseista. Sitten jotain aivan muuta. New Hampshiren Littletonin Schillingiltä Ziegenmensch Maibock, 6,5 %. Kultainen, maltainen, pähkinäinen, täyteläinen. Oikein hyvää, vähän katkeruuttakin. Erinomainen olut, Timon mielestä session paras, enkä välttämättä ole eri mieltä.


Bostonin etelälaidalta Dorchester Home American DIPA, 8,0 %, Mosaic, Centennial. Teistingin ainoa west coast -tyylinen IPA. Kirkasta, sitrusta, myös makeampaa hedelmäisyyttä, aika raikasta. Pihkaa on, katkeroa voisi olla enemmänkin, mutta sitäkin siis löytyy. Aika miellyttävää. Massachusettsin South Deerfieldistä Berkshire Tiger Lily, 8,0 %. Sameaa, mehuisaa, minttua hieman, kypsää hedelmäisyyttä, raikasta. Ei huono, oikein näppärä.


Tree House Very Green, 8,3 %. Samea DIPA. Tätähän join jo reissun aikana hotellissa. Raikasta, paksua, mehuisaa. Täyteläistä, paljon parempi kuin Super Cachet. Vähän katkeroakin, hyvää tavaraa. Super Cachet -pettymyksen jälkeen tämä palautti uskon taas Tree Houseen. Session päätteeksi Trillium Really Big Bird, 9,0 %. Tämänkin testasin jo reissun aikana. Pehmeää, limeä, makeampaa hedelmäisyyttä. Ei nyt maistu yhtä hyvälle kuin hotellihuoneessa, omituista. Pieni peräkärrykin löytyy. Odotin tästä session ykköstykkiä, mutta kyllä Very Green ja Ziegenmensch nyt menivät kärkeen. 


Ei kommentteja: