perjantai 28. kesäkuuta 2024

Craft Beer Helsinki 2024










Olutfestivaaliväsymystä on ollut havaittavissa, mutta niinpä vain väänsin itseni Rautatientorille jo perinteiseen monikansalliseen tapahtumaan Rautatientorille kuumassa kesäkelissä. En ollut etukäteen vilkaissutkaan tarjontaa, ihan rennolla otteella ajattelin hoitaa tilanteen. Lähdin kiertämään tarjontaa torilla myötäpäivään ja pysähdyin, jos siltä tuntui. Ensimmäisen kerran stoppasin Electric Bearin kohdalla, siis Länsi-Englannin roomalaiskaupungin Bathin tuotosta, To Be Pacific, 6,4 %. Rakau, Motueka, Nelson Sauvin. Sameaa, melonia ja mallasta tuoksussa. Turhan maltainen maku, enemmän hedelmäisyyttä toivoisi. Osuin heti samaan pöytään aidon olutlegendan kanssa, viimevuotiseen tapaan Suomeen asettunut Beer Advocaten perustaja Todd Alström oli paikalla. Omituista, että häneen en ole vuoden aikana muualla törmännyt. Ilmeisesti käymme eri baareissa. Yritin nytkin kyllä opastaa, missä kannattaa käydä. Alström on nuoresta iästään huolimatta jämähtänyt vanhoihin kuvioihin, ei ymmärrä heizien päälle. Bostonin reissun tarjonnasta oli kyllä mukava jutella, Alströmhan on juuri sieltä kotoisin.


Seuraavaksi kokeilin argentiinalaisen Juguetes Perdidosin Smooth IPA Strataa. Mausteinen, sekava. Samea. Mehuinen, mutta ei maistuva. Lohjalta UG:n omaa tuotantoa, Seitinohut Baltic Porter, 10%. Paahteinen tuoksu. Hieman makea, pehmeä ei katkeruutta.


Epähuomiossa tulin tilanneeksi Mad Hopperin Mad Hazea, jota olin jo aiemmin juonut. Oli nyt erittäin tunkkaista ja epämiellyttävää. Folkingebrew'n Code Never Lies oli sitten ylivoimaisesti festarin parasta antia, Nelson Sauvin, El Dorado, Riwaka. 8,4 %. Yrttinen, mehuinen, täyteläinen, miellyttävä.


Tässä vaiheessa alkoi jo loppua mielenkiinto muistiinpanojenkin kirjoittamiseen. RPS:ltä join kovin tunkkaisen NZ-oluen. Pulferilla oli kohtuullinen IPL. Andersonilla siedettävä pilsner. Sitten älysin poistua paikalta. Tämmöiset isot yleisfestivaalit eivät sovi minulle. Sosiaaliset tilanteet tuttujen kanssa tietysti parasta antia, mutta heitäkin tapaan mieluummin baareissa. Tällä kertaa häiritsi erityisesti vastenmielinen kuumuus. Varjoisia paikkoja tällä festivaalilla on aivan liian vähän. 




3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vähän valju tarjonta.. yritin heilutellakin kun istuit pöydässä mutta et tainnut huomata.. Parasta saantia oli Juguetesin Ak47 dipa jossa 105 ibu

Ari Juntunen kirjoitti...

Okei, sori vaan, huomiokyky heittelee. AK47 oli ennestään tuttu, niin jäi nyt väliin.

Anonyymi kirjoitti...

Sattuuhan noita.. kuumuus häiritsi itseäkin ja siirryinkin hyvin nopeasti Juovaan maistamaan Monkishit hanasta mukavan ilmastoidussa tilassa