torstai 20. kesäkuuta 2024

Tanska - Englanti 1-1

Tanska vaihtoi yhden pelaajan avaukseen Frankfurtissa, Englanti ei yhtään. Tunnusteleva alku, ei juuri tilanteita, mutta Englanti aloitteellisempi. Foden nyt avausottelua enemmän esillä, mutta ensimmäinen veto karkeasti yli. 18. minuutilla sitten Kristiansenilta hirvittävä munaus, Walker vei pallon ja sähläämisen jälkeen Kanelle täysin avoin paikka, 1-0. Maalin jälkeen ote siirtyi Englannin vastustajalle, avauspelin tapaan. Tanska pääsi hyökkäämään järjestelmällisesti, Englannin karvaus mitäänsanomatonta. 34. minuutilla sitten Morten Hjulmandin todella kaukaa lähtenyt alanurkkalaukaus, tolpan kautta sisään, aivan loistavaa. Bellingham oli nyt aivan unessa.

56. minuutilla Foden veti tolppaan ja oli muutenkin parempi kuin avauspelissä. Englanti sai taas hetkeksi hieman otetta, mutta Tanskallakin säännöllisesti maalipaikkoja. 70. minuutin kohdalla Southgatella yllättävän radikaali ratkaisu: Kane, Foden, Saka ulos, sisään Watkins, Eze, Bowen. Watkins pääsikin heti yksin läpi, mutta Schmeichel torjui. Tanskan vaihtomies Bah hukkasi hillittömän hyvän ylivoimahyökkäyksen ja pelin ehkä paras pelaaja Højbjerg veti vähän ohi. Tanska oli lähempänä voittoa ja muutenkin parempi joukkue. Englannilla on todella hyviä pelaajia, mutta yhteispeli ei tunnu toimivan käytännössä ollenkaan. Mestaruuteen on vaikea uskoa.