perjantai 28. kesäkuuta 2024

Hagström Fruity NZ Pils, julkistus Otaniemessä toukokuun puolivälissä tehty Hagströmin hedelmäpils oli nyt kypsynyt tarpeeksi ja olut julkistettiin Olarin Panimon uudessa Konepajan taproomissa helteisessä säässä. Kiviseinien sisällä oli onneksi sopivan viileää ja terassillakin oli loppuillasta miellyttävää, kun aurinko painui horisonttiin. En ollut ehtinyt tälläkään kerralla maistaa olutta ennen lanseerausta, mutta luotin nyt Ville Leinon ennakkoarvioon. Hyvää tavaraa oli luvassa. Sain olutta ennen vieraiden saapumista pieneen jalkalasiin, josta kohosi erittäin herkullinen herukkainen ja aprikoosin, persikan ja mangon kaltainen tuoksu. Erittäin vaalea lähes kirkas tuote. Rapeutta ja täyteläisyyttä on ennen kuin äärimmäisen massiivinen katkerotsunami vyöryi päälle. Alkuperäinen IBU-lukema 85 tarkentui 80:een, mutta katkeruutta on edelleen varsin tuntuvasti. Myöhemmin isommasta peruslasista juotuna aromit eivät päässeet esille yhtä hyvin, mutta eivät ne mihinkään kokonaan hävinneet. Eipä tullut vieläkään se väistämättä joskus saapuva tilastotappio, erittäin hyvin ja suunnitellun mukaisesti tämäkin olut onnistui. Vahvuuskin tuntui soveltuvan NZ-humaloituun pilsiin näppärästi. Hyvää palautetta tuli vierailtakin. Juotavuutta on, vaikka katkeruus ei taatusti kaikkia täysin miellytäkään. Harmittavasti olutta on varsin rajallisesti tarjolla, ainakin tästä ensimmäisestä erästä. Pääkaupunkiseudulla Konepajalla, Juovassa ja Otaniemen taproomissa. Muualle ei riittäne kuin Oulun Leskiseen ja Kuopion Maljaan. Viimeinen kuva on Teemu Stewenin ottama. Olarin Panimo Konepaja, 27.6.2024. 

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos maestrot, oli ehkä Hagströmin paras tähän asti. Pankaahan heti joku uusi yllätys mietintämyssyyn. Tuleeko vihdoin Tampereelta?

Anonyymi kirjoitti...

Saadaan siis toinen erä. Milloin hanassa, missä?

Ari Juntunen kirjoitti...

Mahdollinen uusi erä tuossa kirjoituksessa oli vain omaa "ääneen ajattelua". Olut onnistui niin hyvin, että olisi hienoa saada sitä enemmänkin saataville. Olarin tilanne kesämuuton takia on kuitenkin niin kompleksinen, että ei kannata hengitystä pidätellä. Ehkä joskus saadaan toteutettua.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Arde biljardimiehiä?

Ari Juntunen kirjoitti...

Snookeria pelasin jonkin verran Oulussa asuessa, mutta en ole erikoinen pelaaja. Pallosilmää periaatteessa löytyy, mutta en pysty kunnolla ennakoimaan lyönnin jälkiasetelmia.