tiistai 25. kesäkuuta 2024

Englanti - Slovenia 0-0

Kehnosti pelanneella Englannilla tavallaan paineeton lohkovaiheen viimeinen ottelu Kölnissä, jatkoon meno on varmaa. Täydellinen floppi Alexander-Arnold lopulta penkille ja tilalle Conor Gallagher. Slovenialla sama permanentti pelistä toiseen. Hyvin vaisua pelailua 20 minuuttia, sitten Rice ja Foden vapauttivat Bellinghamin maalintekoon. Foden kuitenkin paitsiossa. Erik Janža otti pelikiellon tulevaan peliin. Foden veti 29 metristä vapaapotkun kovaa ylänurkkaan, mutta Oblak nappasi kiinni. Englanti piti palloa, mutta maalintekotilanteita syntyi todella vähän.


Tauon jälkeen Mainoo Gallagherin tilalle ja Englanti alkoi heti vaikuttaa uhkaavammalta. Ei kuitenkaan avopaikkoja. Chelsean 22-vuotias lupaus Cole Palmer kentälle ja Slovenia puolestaan päästi irti 36-vuotiaan Josip Iličićin. Odottava tunnelma silti. 89. minuutilla Anthony Gordon sisään. Tulosta ei vain tullut. Slovenia juhli jatkopaikkaa.

1 kommentti:

Reijo Sarmaja kirjoitti...

Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun joukkue pääsee kolmella tasapelillä lohkokakkoseksi. Ja varmistukseksi myös lohkokolmonen pääsee jatkoon kolmella tasapelillä.Uusi-Seelanti pelasi kolme tasapeliä 2010, mutta niissä kisoissa eivät lohkokolmoset päässeet jatkoon.

Nyt voinee sanoa, että Suomen karsintalohko oli kovatasoinen, kun lohko kaksi parasta selvisivät itse kisoissa alkulohkosta jatkoon.