keskiviikko 19. kesäkuuta 2024

Skotlanti - Sveitsi 1-1

1998 Euroopan Cup-voittajien Cupin finaalissa Råsundalla Chelsea voitti Stuttgartin 1-0. Chelsean oikea pakki oli Steve Clarke ja Stuttgartin libero Murat Yakin. Nyt miehet taas vastakkain, Clarke valmentaa Skotlantia ja Yakin Sveitsiä. Vanha patukka Shaqiri ei pelannut Unkaria vastaan, mutta nyt Kölnissä avauksessa skotteja vastaan. Skotlannilta pirteää peliä, helppo parantaa Saksa-haaksirikosta. 13. minuutilla tulostakin, kun McTominayn laukaus kimmahti Schäristä verkkoon. Sveitsi lämpeni nyt hitaammin, mutta oli parempi puoliskon jälkiosassa. 26. minuutilla tasoitus, Ralstonin hirveä harhasyöttö puolustusalueella, Shaqiri rankaisi välittömästä upealla vedolla etuyläkulmaan. Sitten valokeilaan Ndoye, hienon hyökkäyksen päätteeksi Ndoyen viimeistely ei onnistunut. Seuranneesta kulmapotkusta Ndoye sai pallon häkkiin, mutta paitsioasemasta. Tämä herätti skotit uudestaan, pystyi painamaan hyökkäyksiä Sveitsin päätyyn.

Hyvä tempo jatkui tauon jälkeen, mutta tilanteita syntyi vähemmän. 58. minuutilla taas Ndoyella huippupaikka, mutta maalivahti Gunn vaivoin käänsi kulmaksi. Vapaapotkusta skottitoppari Hanley puski tolppaan. Skotit ehkä jopa lähempänä johtoa, McTominaylla hyvä paikka. Jälleen sisään tullut Embolo häkitti chipillä nytkin, mutta lähti paitsioasemasta. Tasapeli kuvasi hyvin ottelutapahtumia.