sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

Englanti - Slovakia 2-1 j.o.

 Kobbie Mainoo avauksessa Gelsnkirchenissä, Slovakian Calzona ei tehnyt muutoksia. Englannin toppari Guéhi otti pelikiellon jo kolmannella minuutilla. Slovakia aloitti pirteästi ja loi useampia kohtuullisia maalintekopaikkoja. Keskikorkea liikkuva yhtenäinen prässäys hyydytti Englannin rakentelun. Pallonriiston jälkeen nopeita ratkaisuja Slovakialta, nekin synkronoidulla yhteispelillä. 25. minuutilla sitten ansaittu johtomaali, näyttävän kuvion jälkeen kisojen maalikuningas Ivan Schranz onnistui boksissa. Englanti pääsi puoliskon lopulla lähemmäksi Slovakian maalia, mutta ei maali lähellä ollut. 


50. minuutilla Trippier vapautti Fodenin maalintekoon, mutta tilanne paitsio. Englanti pystyi painostamaan käytännössä koko toisen puoliskon, mutta tilanteita syntyi todella vähän. Slovakia ei enää pystynyt hyökkäämään, oli aivan liian väsynyt. Merkillinen tilanne kuitenkin 55. minuutilla, englantilaisilla paha harhasyöttö ja Strelec pääsi vetämään keskiympyrästä kohti maalia, vähän ohi meni. 78. minuutilla Kane veti vähän ohi ja 81. minuutilla Rice veti tolppaan. Lopulta tulosta syntyi 90+5. minuutilla, sivurajaheiton jälkeen Bellingham boksista upealla saksipotkulla verkkoon. Varsin tiukalle meni.


Jatko-ottelussa heti ensimmäisellä minuutilla pallo pomppi Slovakian maalilla ja Kane puski sisään. Slovakia piti palloa jatkossa, Pekarikilla hyvä tilannekin. Jatko-ottelun tauolla Kane ja Bellingham pois. Pientä painetta Slovakia sai, mutta voimat oli menneet. 


Ei kommentteja: