maanantai 9. kesäkuuta 2014

BrewDog Hello My Name Is Päivi -maistelutilaisuus

Skotlantilainen BrewDog-panimo sai lopulta tehtyä HMNI-sarjassaan suomalaisen oluen, Päivi-nimi viittaa tietysti äärikonservatiiviin uskonnollis-hihhuliin fundamentalistikristittyyn ministeriin Päivi Räsäseen, joka ei taatusti suosi näin vahvaa (8,2%) olutta. Loistava kuvio. Lanseerauksen yhteydessä BrewDog järjesti laajempia maistelutilaisuuksia, joista ilmoittauduin uuden kotikaupunkini Kitty's-baarin tapahtumaan.

Ehdin pyöräillä keskustaan ennen sateen alkua. Stone'sissa virittäytymistä Omnipollo Nebuchadnezzarin seurassa, ei ehkä tänään ollut parhaassa iskussaan. Saavuin sitten hyvissä ajoin tapahtumapaikalle. Odotteluoluena Thornbridgen Sequoia riilinä.Paikalla BrewDogin edustajana Victoria Scott, joka on työskennellyt mm. konsernin Glasgow'n baarissa. Punk IPAlla liikkeelle, aika tuttuja juttuja Jamesin ja Martinin alkuvaiheista. Hardcore IPAlla jatko, ei uutta tietoa Helsinki-baarista, ehkä se joskus toteutuu. 
Sitten tarjolle itse Päivi-olut, mukana tavanomaisten humalien seassa myös harvinaisempaa Bravoa. Tyrnillä maustettu pläjäys, kyllähän hapan marjaisuus tuntuu tuoksussakin. Maussa vihannesta, mausteisuutta, hieman happamuutta, katkeruus keskitasoa, samaa tyyliä kuin muissa sarjan oluissa. Alkoholikin tuntuu puskevan läpi, karkea kokonaisuus, tyrniä pitäisi olla rutkasti enemmän.Seuraavana Black Jacques, Imperial Black Saison, noin 11 %. Punaviinitynnyrissä kypsytetty. monipuolinen tuoksu, kahvia, suklaata, mausteita, marjoja, happamuutta, hyvin monimuotoinen. Hyvin kuiva, ei makeutta, hyvä saavutus. Ei oikein belgihiivaa, mielenkiintoinen. Puu tuntuu myös. 


Sitten Abstrakt 16, 10,6%, belgi-quadrupel ilmeisesti. Varsin vaalean ruskea. Hedelmää ja puuta tuoksussa. Hyvin hedelmäinen makukin, karamellia, tuntuu kevyemmältä. Hyvin makea, mutta miellyttävä, oikein näppärä.


Lopuksi Paradox Heaven Hill, imperial stout Heaven Hill -bourbon-tynnyrissä kypsyneenä, 15%, vaniljaa ja puuta. Pikimustaa, tummaa suklaata, paahteisuutta, katkeruuttakin pohjalla. Tanakkaa tavaraa, tässä vaiheessa oli sopiva kohta lähteä pyöräilemaan pohjoiseen.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mainio pruuvi.
Mutta pieni tarkennus:
Vaikka en olekaan kyseisen rouvan fani enkä edusta hänen ajamaansa alkoholipolitiikkaa, Räsänen ei ole fundamentalistikristitty, konservatiivi toki, ei tosin äärikonservatiivikaan. Hihhulista en tiedä, epäilen vahvasti.
Kaikki konservatiivit, esim. kristityt tai muslimit, eivät ole fundamentalisteja, kuten eivät liberaalitkaan. Hihhulit ja fundamentalistit ovat niitä muita esim. aborttilääkäritappajia tai islamistiterroristeja
Pientä tarkkuutta kiitos.

Ari Juntunen kirjoitti...

Kärjistin tietysti Räsäsen luonnehdinnassa. En ole itse kristitty, joten ulkopuolelta voi olla vaikea arvioida fundamentalistisuuden astetta. Melko ekstreemeiltä hänen näkemyksensä kuitenkin vaikuttavat.

Anonyymi kirjoitti...

Ardella nyt vain on tapana nimitellä hihhuleiksi, fundamentalisteiksi ja talebaneiksi niitä jotka eivät jaa samaa maailmankuvaa hänen kanssaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ok Ari. Mutta pakko vielä lisätä, vaikka tää menikin oluen ulkopuoliseksi jutuksi, että jos ei osaa tai ei edes halua ymmärtää, kannattaa katsoa päästeleekö tuollaisia hassunhauskoja sammakoita. En minäkään haluaisi harrastajana kuulla ulkopuolisilta kommentteja tyyliin "olet tuollainen kaljaa tissutteleva kaappijuoppo" tms.

Anonyymi kirjoitti...

Ja niin, tarkoitat varmaan arvioida konservatiivisuuden astetta..