lauantai 14. kesäkuuta 2014

Uutta kantabaaria etsimässä: Bruuveri

Kampin linja-autoaseman panimoravintola on ollut vakio-ohjelmanumero lähes jokaisella Helsingin reissulla, koska valikoimassa on takuuvarmasti ollut jotain mielenkiintoista innovatiivista olutta. Aluksi en oikein innostunut baarin sisustuksesta ja levottomasta tunnelmasta, mutta olen sittemmin hieman sopeutunut fiilikseen. Asiaa on auttanut monipuolinen interaktiivinen yhteydenpito paikan panimomestari Ilkka Sysilän kanssa. Nyt muutettuani Helsinkiin olen ehtinyt pyörähtää hyvien liikenneyhteyksien päässä sijaitsevassa anniskeluravintolassa muutaman kerran, mutta harmittavasti Sysilän oluiden jakelussa sattui tilapäinen tauko. Tallinnaan kantautui kuitenkin vihiä uudesta tuotteesta, joten saavuin paikalle mahdollisimman pian.

Uutuusolut on Smoke House Porter, 8%, 85 EBU, porter tai black IPA tyyliltään. Musta ulkonäkö, paahtoa on riittävästi, maitohappoa hillitymmin, hieman kypsää hedelmääkin. Savua on ehkä katkeruuteen kääriytyneenä, mutta mitenkään leimallisesti se ei tule esille. Lämmetessä hedelmäisyys nousee enemmän etualalle. Kokonaisuus on yllättävän kepeä, kuiva ja katkera. Pitkä jälkimaku, nyt Sysilä on tavoittanut osuvasti muodikkaan tyylisuunnan tärkeimmät ominaisuudet. Paahteisuuden, hedelmän ja katkeruuden yhdistäminen on haastattelemieni kotipanijoiden mukaan hyvin vaikea saavuttaa. Se ei näytä Sysilää haitanneen, mutta eihän se mikään yllätys ole, viimeksi HBF:ssä seppelöity maestro tekee mitä haluaa. Yksi Bruuverin täysosumista ja uusi benchmark Cascadian Dark / Black IPA -tyylisille oluille. 


Ja jos tarjolla olisi jatkuvasti näin hienoja oluita, istuisin Bruuverissa taatusti joka ilta. Tosin rahani loppuisivat suhteellisen pian, koska hintataso on mikä on, tämäkin tuoppi maksoi 9,50€. 

Ei kommentteja: