lauantai 7. kesäkuuta 2014

Uutta kantabaaria etsimässä: Pikkulintu

Ehdin asua Helsingissä yli viikon ennen kuin pääsin Itä-Helsingin Pikkulintuun. Vaikeaa oli nytkin, lähdin sateen lakattua pyörällä liikkeelle. Matka katkesi ilmahyökkäykseen Kulosaaressa. Paikallinen lintu paskansi suoraan päälaelle, oli vetäydyttävä lähtöruutuun Vallilaan ja suihkuun. Vastaavaa en muista tapahtuneen koskaan Oulussa. Itäisen Helsingin alkuasukkaat voivat siis olla aggressiivisia uutta tulokasta kohtaan. Aikaa kului häslingissä niin paljon, että uudella yrityksellä jatkoin matkaa Sörnäisistä metrolla.

Kovan valikoiman takia Pikkulinnusta tulee väistämättä kantapaikkani, ainakin yksi niistä. Hanavalikoima on viime aikoina keskittynyt vahvasti Pohjoismaihin, mutta kiintoisaa löytyy tietysti sieltäkin. Tykkään paikan fiiliksestäkin, lähiöbaariasiakkaita oluthörhöjen seassa. Nyt aika hiljaista lauantaialkuillasta, terassin aurinkoinen osa täynnä. Varjossa hieman viileää tuulen takia.


Ensimmäisenä oluena Lervig Belgian Black Ale, 8%. Pehmeän paahteinen, ei oikein belgihiivaa, suklaata ja kahvia ennen kohtuullista katkeroloppua. Monipuolinen pakkaus, maitoisuuttakin mukana, tykkään kyllä. Ehkä jotain mausteista poltettakin, jopa chiliä kenties.


Seuraavana Pikkulinnun perinteiseen Katkera kesä -teemaan liittyvä Nøgne Ø Vic Secret IPA. Vic Secret on uusi australialainen humalalajike. 7,5%, nihkeän hedelmäinen, passionia, mangoa, ei todellakaan raikasta sitrusta. Tuhti runko ja voimakkaasti katkera takaosa. Paljon on hyvää, mutta tunkkaiseksi kokonaisuus jää. 100 IBUa, mutta pettymys.


Session päätteeksi ensimmäinen varsinainen kokeilu uudelta tukholmalaispanimolta Modernist, Meteorite vs. Earth, Double IPA, 8,5%. Pikkulinnussa sain talvella jotain proto-maisteluja tältä tuottajalta.  Varsin sameaa, sitruksinen tuoksu. Mandariinia maussa, nopeasti katkeroituva tuntuma. Oikein näppärä, mutta aivan maailmanluokkaan ei vielä kohota. Jotain metallista kovuutta on kokonaisuutta häiritsemässä. Simcoe ja Amarillo käytössä, ne ei yleensä petä. Kolme kuukautta vanhaa, tuoreempana taatusti potkaisisi vielä nautinnollisemmin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä kuinka paljon alkuillan tyhjyyteen vaikutti se seikka, että bussilastillinen potentiaalisia baarissaolioita oli tuolloin nauttimassa oluitaan Pikkulinnun kesäretkellä. Suosittelen kokeilemaan, jos esijärjestetty "maakuntamatkailu" kohtuuhintaan kiinnostaa.