perjantai 27. kesäkuuta 2014

MM2014, lohkojen G ja H loppuratkaisut

Saksalaisilla omituinen violetti vierasasu Klinsmannin joukkuetta vastaan. Löw otti tapahtuman kunniaksi vuoden 2006 Klinsmann-sankarit Schweinsteigerin ja Podolskin kentälle, Götze ja Khedira pois. Palloa pidettiin, tilanteita syntyi, mutta viimeistely ontui kovassa Recifen sateessa. Huvittavimmassa episodissa tuomari Irmatov taklasi lihaskimppu Jonesia, joka kaatui reporankana kanveesiin. USA sai vähitellen otetta, Saksa vaihtoi cruise controliin. Klose pelasi toisen puoliajan, kulman jälkitilanteesta 55. minuutilla Thomas Müller veti hienosti sisäsyrjällä takanurkkaan. Neljäs maali, Neymarin ja Messin rinnalle. Se oli Müllerin yhdeksäs MM-maali, ikää 24. Loppu löysää pelailua, USA:kin meni jatkoon tällä tuloksella.

Portugali onnistui lyömään Ghanan merkityksettömässä ottelussa 2-1. Ghanalla hyvä joukkue, vaikka joutuivat pelaamaan kai tämän pelin taskut käteistä täynnä. Bonusrahoista riideltiin loppuun asti ja presidentti lennätti paalua käteisenä paikalle.  Asamoah Gyan teki taas maalin, Ghana olisi selvästi ansainnut jatkopaikan pikemmin kuin USA, ainakin Saksa-otteluiden perusteella. Voittomaalin teki Cristiano Ronaldo karmeasta afrikkalaismokasta, mutta pääasiassa maailman ykköspelaaja tuntui näissä kisoissa keskittyneen kampauksen muotoiluun. 


Capello otti kärkeen sekä Kokorinin että Kerzhakovin, mutta Dzagojev taas penkillä. Halilhodzicin taktiikka etukäteen arvoitus, loppujen lopuksi se oli tasapainoinen hybridi Belgia-matsin kilpikonnapuolustuksesta ja Korea-pelin all-out -hyökkäyksestä.  Heti alussa puolustus kuitenkin petti, Kokorin pääsi puskemaan hallitun maalin. Curitibassa varsin heikkotasoinen kenttä. Algeria sai hyvin otetta, mutta terävyys puuttui. Venäjällä heikkoa taitoa saada lisämaaleja hyvin rakennetuista paikoista. Ratkaisumaali Algerialle tunnin kohdalla, Kozlovin virheestä vapaapotku, Slimani puski päällä korkealta, surkeasti ulostullut Akinfejev ei yltänyt käsillä samalle tasolle. Ennen maalia Akinfejevin kasvoilla näkyi heijastuksia, ilmeisesti lasereista, mutta ilmeiden perusteella ne eivät häirinneet pelaamista. Capello otti Dzagojevin mukaan hädän hetkellä, mutta totutusti venäläisten henkinen kantti tiukassa paikassa ei kestänyt, ei todellisia maalintekomahdollisuuksia ja seuraavien kisojen isännät (?) ulkona. 


Belgia voitti B-miehillä ja vajaalukuisena Etelä-Korean. Aasialle täydellinen mahalasku kisoissa, maanosan kiintiö pitäisi varmaan pudottaa yhteen. Belgian peli tuskin rullasi nytkään erityisen hyvin, mutta puhtaalla pelillä 16:n joukkoon.

1 kommentti:

Erasmus/MacMoney kirjoitti...

Tosiaan jäi kyllä harmittamaan Ghanan putoaminen sekä nuo rahaongelmat, että ongelmalliset henkilökohtaiset suhteet, joiden takia Muntari ja Boateng lähetettiin ennen Belgia-matsia kotiin. Oli sen verran hienoa katseltavaa Ghanan peli Saksaa vastaan, että olisi kovin mielellään nähnyt myös jatkossa.