sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

MM2014-kahdeksannesfinaali: Hollanti - Meksiko 2-1

Hämmentävästi Janmaatin tilalla Paul Verhaegh, Meksiko joutui ottamaan pelikieltoisen Vazquezin tilalle veteraani Carlos Salcidon. De Jong loukkaantui jo 8. minuutilla, Daley Blind siirtyi pivoteksi. Hollannin pelinrakennus ei lähtenyt millään käyntiin ja puolustuksessa pahoja virheitä maalivahti Cillesseniä myöten. Meksiko näytti paljon paremmalta, muutama kohtuullinen tilannekin saatiin aikaan. Puolen tunnin kohdalla nähtiin cooling break, neljän minuutin juomatauko, Fortalezan keskipäivässä lämpöä +32 C.

Giovani Dos Santosin hieno alanurkkalaukaus vei Meksikon lähelle semifinaalia (Costa Rica tai Kreikka tuntuu pelkältä välipalalta neljännesfinaalissa), Blindin virhe. Van Gaal reagoi ja vasta nyt Hollanti alkoi aktiivisemmin hyökätä. Depay ei ihmeitä tehnyt, mutta myös Huntelaar tuli sisään Van Persien tilalle. Pallo saatiin pian tolppaan Ochoan kautta, Ochoalta reaktiotorjuntoja muutenkin. Tasoitus vasta 88. minuutilla, kulman jälkitilanne, Sneijderin puhdas potku. Yliajalla Robben ponnisti Marquezin jalasta ja tuomarivirhe ratkaisi taas pelin. Huntelaarilla kesti hermot, kova veto aivan tolpan juureen. Tuurilla siis Hollanti jatkoon ja kuvio näyttää helpolta semifinaaliin asti. Meksiko oli positiivinen, ei periaatteessa tehnyt mitään väärin, mutta ei tehnyt Chilekään, jalkapallo on tällaista.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Selkeä pilkun paikka eikä tumarivirhe: http://www.youtube.com/watch?v=RFGaoJvd9gU

Ari Juntunen kirjoitti...

Oma näkemykseni perustui tv-kuvaan. Videoita veivaamalla nähdään, että Marquez myöhästyy, kontakti syntyy ja pilkku on perusteltu.

Silti tuomio on rikkeeseen nähden moraalisesti kohtuuton. Sääntöjen tulkintaa olisi muutettava niin, että tällaisesta rikkeestä voitaisiin tuomita epäsuora vapaapotku Hollannille. Lisäksi Robbenille varoitus ylimitoitetusta kaatumisesta.