maanantai 16. kesäkuuta 2014

MM2014, pelit 9-12

Sveitsiä on pidetty jonkinlaisena mustana hevosena, koska sijoitus FIFA-rankingissa peräti kuudes. Kyseisessä rankingissä täytynee olla jotain häikkää, ilmeisesti pelkästään heppoisia vastustajia ollut viime vuosina. Pelaajien taso on todella keskinkertaista, ei todellisia lahjakkuuksia. Ecuador ei ole kiinnostava sekään, se pääsee aina kisoihin pelaamalla kaikki karsintaottelunsa korkealla Quitossa, nytkin potentiaalisemmat Paraguay ja Peru jäivät rannalle. Heikkotasoista ja hermostunutta peliä molemmilta. Ottelu näytti päättyvän tasapeliin, molemmat tekivät maalin hirvittävistä merkkausvirheistä maalin edessä. Pelin hienoin hetki tuli yliajalla tuomarin toimesta. Hän jätti viheltämättä Behramin kaadon hyötynäkökohdan vuoksi ja Sveitsi teki voittomaalin jatkotilanteesta. Kerrankin hienoa toimintaa pillin takaa.

Ranska kevensi kisatunnelmaa treenien lennokkivakoilusyytteellä. Riberyn tilalla mielenkiintoinen tuttavuus Antoine Griezmann Real Sociedadista. Jostain syystä kansallislauluja ei soitettu, mutta tunnelma oli aiva kiivas. Honduras puolusti fyysisesti ja aika epätoivoisestikin. Ranska piti palloa, mutta ei oikein luovuutta tarpeeksi, silti useita kehikkolaukauksia. Palacios hölmöili toisen keltaisen boksissa ja Benzema rankaisi pilkulta. Peli ratkesi siihen, mutta mielenkiintoisin episodi nähtiin Ranskan toisen maalin ympärillä. Ensi kertaa maaliviivatekniikka tosi toimessa, tuomarille näköjään meni välittömästi viesti syntyneestä maalista. Paljaalla silmällä maali näytti epävarmalta, ilman uutta systeemiä olisi jäänyt hyväksymättä. Hondurasin valmentaja ei näyttänyt sulattavan tilannetta, olisiko jopa tullut yllätyksenä. Vaihtopelaajilla kiintoisaa taustaa, Honduras otti sisään Óscar Boniek Garcían, jonka keskimmäinen nimi on tietysti homage vuoden 1982 MM-kisojen supertähdelle. Ranskan vaihtopelaajan Rio Mavuban isä puolestaan oli Mafuila Mavuba, joka pelasi vuoden 1974 kisoissa legendaarisessa Zairen joukkueessa. CONCACAF-kiintiö MM-kisoihin on aivan liian suuri, Honduras oli täysin vastaantulija. Ranskan iskukyky jäi vielä arvoitukseksi, mutta ainakin Benzema näytti olevan vireessä.


Ei ollut helppo päätös, mutta jätin yöllisen Argentiina - Bosnia-Hertsegovina -matsin katsomatta työvelvoitteiden takia. Hieman harmitti tietysti, Argentiina kai pelasi vaihtelevalla intensiteetillä. Messi sai tehtyä maalin ja on ilmeisesti täysin pelikykyinen. Bosnialla on hyvä joukkue, mutta eivät käsittääkseni kovin lähellä voittoa olleet 1-2 -tappiossa. Argentiinan valmentaja Alejandro Sabella on Leedsin entisiä pelaajia, joten sympatiat senkin takia taas kerran Argentiinan puolella.


Saksa lähti ilman hyökkääjiä peliin, tätähän Espanjakin on välillä kokeillut. Reus loukkaantunut, Schweinsteiger penkillä, Götze avauksessa. Takalinjassa neljä topparia, Merkel katsomossa. Portugali taas rakennettu Cristiano Ronaldon ympärille, mutta Saksa eliminoi hänet tyystin. Tilanteita tuli tasaisesti, kolme maalia ensi jaksolla. Pepe on hölmöillyt ennenkin, nyt yksi pohjanoteerauksista, puski päällä maassa istuvaa Thomas Mülleriä, suora punainen.  Jännite löystyi toisella jaksolla, Müllerille täydentyi hattutemppu. Saksa näytti erittäin hyvältä, vain mestaruus tietysti tähtäimessä tällä kertaa.

Ei kommentteja: