perjantai 6. kesäkuuta 2014

Uutta kantabaaria etsimässä: Villi Wäinö

Täytyy kyllä arvostaa, että näin keskeisellä paikalla on jo pitempään pysynyt elossa baari, jossa tarjolla "pelkästään" kotimaisia craft-oluita. Tosin pientä lipsumista havaittavissa, seinätaulun alareunassa piilottelee Hartwallin tuotteitakin. Suuri baari, aika persoonaton fiilis yleensä. Terassista tykkään erityisesti, kävelykadun pätkä rinteessä toimii hienosti, baareja näyttää tähän kortteliin tulleen vielä lisää.
 Stadin Summer IPA. Aika keltaista ja kirkasta, viljainen, muistuttaa Bryggerin Summer Alea, ihan kuin diasetyyliä tässäkin. Kevyt runko, hedelmää on ja mukava brittityyppinen katkeroinen loppuveto. Hyvä olut, mutta hieman kritisoisin yleistä trendiä, että kesäoluen pitää olla kevyttä. Hophead joisi lämpimässäkin täysin ylimitoitetusti humaloituja oluita. Normaali-ihmiset voivat sitten kiskoa weizeneita ja witejä.
Toisena oluena Malmgård XXV Dark Saison, 6,8%. Samea ruskea olut, mausteinen tuoksu, pahaenteinen. Kipristävää hapanta marjaisuuttakin tuoksussa. Maku lähes savuinen, ehkä ripaus etikkaakin, ehkä jo päässyt vähän pilaantumaan. Täyteläinen, tervapastilleja, ei oikein belgifiilistä, varsinkaan saisoniin en tätä oikein yhdistäisi. Nyt herrojen Markkula & Pulliainen luovuus ylittää minun käsityskyvyn. Onneksi otin pienen annoksen, minun makuun tämä ei nyt ollut. Jotain vehnäistä banaanimaisuuttakin makuun nousee, vehnäbock pikemmin kuin saison?

Ei kommentteja: