maanantai 14. maaliskuuta 2016

Settimo-maistelu @ Nomad Cellars

Monditaly-maahantuoja kutsui seurapiiriblogisteja intiimiin maisteluun Annankadun viinikellariin, paikalla varsin suppea kokoonpano, nimeltä mainiten Kauniin Humalan Lasse ja Tuopillisen Jouni, joka olisi taas kaivannut poliisisaattuetta, mies saapui pahasti myöhässä vedoten pädin väärään kellonaikaan. Kaikkea sitä kuuleekin. 

Teemana belgivaikutteinen Settimo-panimo Lombardiasta, Milanon ja Varesen puolivälistä. Ensimmäisenä maistoon Wit-Flos, 5,3%, pehmeän mausteinen tuoksu. Maku makeamman karamellinen, ei paljoa mausteisuutta, ei katkeroakaan, hiilihappotaso miellyttävän alhaalla. Toisena Aes, 5,7%, meripihkan väriä, maltainen tuoksu, kastanjaakin mukana. Varsin iso lukema 43 IBU, joten yllättävän hyvin katkerokin nousee jälkimaussa. Muuten makea mallas hallitsee varsin ohutta runkoa. Triskell on kevyt stout, 5%, paahteinen ja maitohappoinen tuoksu. Maussa myös paahteisuutta, ehkä koko setin miellyttävin. Prius Exxtra Belgian Bitterissä 6,5% ja 70 IBU. Pehmeää hedelmää, matala hiilihappo, mutta ei kunnolla katkeroa, tämä oli selvä pettymys. Hyvin puhtaita oluita, näissä avausjutuissa belgihiiva ei pinnalla. Nuce Dubbel sitten selvemmin belgitaustainen, makea leivän tuoksu, siirappiakin, 7,2%. silti kohtuulisen kuiva. Quis Hoc Tripel jonkinlaisena huipennoksena, 8,5% 41 IBU. Lievää happamuutta tuoksussa. Sitrusta maussa, pehmeää hedelmää. Ei kuitenkaan kovin vakuuttava kokonaisuutena. 


Tarjoilu ei loppunut vielä tähänkään. Isommista pulloista Think Positive red bitter. 4,3%, keksiä ja toffeeta, pehmeää luumua. ei taaskaan virheitä, mutta ei omaperäisyyttä. Rusca on jouluolut, 10%. Kanelia ja kevyemmin inkivääriä, puumaisuutta. Ei kovin makea, ihan kiva. 


Jokerina vielä kaksi versiota Amiata-panimon suomalaistaustaisesta Lura-oluesta. Näistä oluista en huomannut edes kuvaa ottaa. Sahti siis pohjalla, mutta ihan omille teille on menty. Alkossakin myynnissä olevassa uudessa variaatiossa happamuutta, mausteita ja kuivaa vetoa. Vanhempi versio vaahtoaa vähemmän, vielä happamampaa, vielä kuivempaa, lähes lambictyyliä. Olen ollut hieman ennakkoluuloinen Lura-oluiden suhteen, mutta kyllä niissä selvää särmää kuitenkin on.

Ei kommentteja: