torstai 23. helmikuuta 2017

Galereux Premium Lager

Taas hämmästyttävä löytö Lidlin hyllystä. Miksi saksalainen kauppaketju myy kustannustietoisille suomalaisille pramealta näyttävää ranskalaista olutta? Etiketissä jopa isolla fontilla ranskankielinen laatuvakuute "bière traditionnelle". Ranskalaisilla oluilla ei ole suurempaa yleisesti tunnettua mainetta Suomessa, päinvastoin kuin ranskalaisilla viineillä. Olisiko tämä suunnattu Lidlin ranskalaisviinejä suosiville asiakkaille, jotka haluavat illallisen oheen laadukasta ranskalaista juomaa? Oikeastaan en halua pohtia tällaista pitemmälle.
 
Kaunis olut on tämäkin, kuplivaa kultaista juomaa. Tuoksu on makeampi kuin Kotimaisessa, maussa on vähemmän mallasta, ei siis oikeastaan ollenkaan. Jälkimaku puolestaan löytyy pienenä shokkina, aavistus humalaa tai jotain ovelaa korviketta juomaan on lisätty. Tuoteselosteen lukeminen aiheuttaa melkein huimausta. Maissi, humalauute, ammoniummenetelmän sokerikulööri. Tässä on siis niin vähän mallasta, että hyvin vaalea värikin on luotu väriaineella. Ilman sitä tämä näyttäisi vedeltä. Valmistettu Ranskassa, 4,7%. Netin mukaan valmistuspaikka on suuri Champigneullesin teollisuuslaitos Nancyn lähellä Lorraine/Lothringenissa. Nyt ollaan sitten pikemmin kemianteollisuuden parissa kuin olutkulttuuria tarkkailemassa. Ehkä tässä oli riittävästi retkeilyä ulkomaailmassa, palaan takaisin craft-olutbaarien kuplaan. Ostopaikka Helsinki, Sörnäisten Lidl.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Joo,eilen ensi kertaa tuota olutta ostin ja maistoin.Ihan oli mainiota(lienenkö huonoa maistannakkoo).Tänään jokunen tölkki lisää 8 vaikkapa.Ja sauna pidemmän kaavan mukaan.