torstai 9. helmikuuta 2017

Sori Taproom -avajaiset


Tallinnalaisen Sorin hanahuone on jo ollut auki muutaman päivän, mutta nyt varsinaiset avajaisbileet. Saavuin paikalle ilmoitettuna aikana 1700, mutta paikka jo pullisteli väkeä. Eihän se haitannut, liikaa ruuhkaa ei esiintynyt. Ovella oli vastassa panimon head honcho Pyry Hurula, joka tyrkkäsi kaksi olutlippua kouraan. Paikalla oli monenlaista jengiä, enimmäkseen tuntematonta ainesta. Panimopomoja tunnistin ainakin Stadista, Makusta, Flying Dutchmanista, Humalovesta ja Cool Headista, poislähtiessä myös Donut Islandista ja Bryggeri Helsingistä. Blogistejakin muutamia, Bönthöö bönthöö (taas!), Beerspectives, Punavuori Gourmet. Viihdettäkään ei unohdettu, pöydissä kierteli korttitemppuja esittelevä taikuri, jonka elinaikaodote olisi ollut melko rajoitettu villin lännen pelipöydissä.   

Pääsin istumaan Stadin Timo Konttisen pöytään ja siihen latautui sitten ruokaakin talon puolesta. Oletin kyseessä olevan pikkupurtavaa, mutta kyseessä oli täysipainoinen setti. Erittäin mielenkiintoisesti maustettu suuri pulled pork -dogi, hämmentävän maistuvia ranskalaisia, kanasiipiä, pieni nyhtökaurasämpyläkin. Oluena vetäisin ensin Sori Red Alertin, kevyt red IPA, 4,4%. Pehmeää maltaisuutta, kohtuudella katkeroakin. Tuntui aluksi mukavalta, mutta lämmetessä olut kääntyi mansikkaiseksi, huono homma. 

Seuraavaksi Sorin henkisen kodin kunniaksi tamperelaisen Nordicin Havu Ale, 6%. Mausteisen yrttinen olut, jotain outoa havuisuutta tässä on. Yllättävän samanlainen kuin toissapäiväinen Pine and Needles, mutta ei sentään samaa märän vanttuun aromia. Liian makea kuitenkin. Konttinen hommasi jostain vielä kolmannet olutliput ja pääsin tsekkaamaan Conca d'Oron, 11,5% chianti-tynnyrikypsyneen stoutin. Aika ryhdikäs, ei liian makea, selvää punaviinitanniinia havaittavissa. Sehän ei ole mikään suosimani maku, mutta pystyn arvostamaan. Pieni maistiainen myös Dog Sled Fuelin Cherry Wood -versiosta, jota Ari Nyfors suositteli aiemmalla vierailulla. Varsin puumainen, mutta jotain epämiellyttävää vivahdetta myös. Kokeilin myös jossain vaiheessa italialaisen Ducaton kanssa Sorin tekemää Forever Youngia, hyvin maitohappobakteerisen hapan kevyt olut, jossa hämmentävää aamiaismuromakua. Tämähän oli hieno baari tällaisessakin kontekstissa, hyvin kaikki tuntui toimivan. Pyry lupasi sunnuntaiksi hanaan Sonnisaaren Humalaja IPAn tuoretta erää, yksinoikeudella Oulun ulkopuolella. 

Ei kommentteja: