keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Saimaa Home Brewer's Special Copper Mallet Red Ale

Mathildedalin tapaan Saimaa on lähtenyt sanaleikkeilemään Alkon kampanjaoluessaan. Saimaallahan on ollut jo pitempään Brewer's Special -sarja, mutta tämä onkin Home Brewer's Special. Asia selittyy sillä, että kyseessä on Saimaan kotiolutkilpailun voittajan Harri Puhakan reseptin mukaan tehty olut. 5,9%, 40 EBU, humalina Magnum, Perle, Centennial, Cascade, Citra, Stryrian Goldings. En ymmärrä, mitä nimen mallet tarkoittaa, mutta ei anneta sen häiritä. Mullet olisi takatukka.

Red ale on varsin tumma, hyvin samea, kuin raskaan liejuista kuravettä. Vaahtoa kohtuudella, tuoksu on hento, hieman karamellia. Matalahilihappoinen maku, maltaisen makea, hieman leipäiselle puolelle. Jälkimaku on ohut ja lyhyt. Tykkään hedelmäisemmistä red aleista, tässä makeus on liikaa minulle. Hieman tunkkainenkin tämä on Saimaan monien viimeaikaisten oluiden tapaan ja nyt siis sitten vielä sietämättömän makea. Ostopaikka Helsinki, Kallion Alko.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mallet on tietynlainen vasara.

Andy kirjoitti...

Mallet on nuija, sellaisen kuvahan on tuossa Home-sanan molemmin puolin.

Anonyymi kirjoitti...

Malleteilla skulataan esim. vibrafooneja. Tietynlainen pehmeäkärkinen rumpukapula siis.

oppo kirjoitti...

Meat mallet viittaa lihanuijaan. Yhdistin lähinnä sanaan "red", joka yhdistettynä "mallet" sanaan tuo mieleen punaisen lihan nuijimisen. Mahdollisesti hienovarainen viittaus ruokasuositukseen? Tulipa vaan mieleen. :P

Pekka L kirjoitti...

Mutta punainen mullet olisi parempi nimi.