tiistai 18. huhtikuuta 2017

Cēsu IPA

Tölkki on tutun näköinen, mutta katseen tarkentaminen paljastaa oluen tekijäksi Olvin omistaman Cēsu-panimon, Latvian Cēsis-kaupungissa. Tämä on kollegan Viron-matkan tuliaisia rajan takaa Latviasta, käsittääkseni Ainažin SuperAlkosta. Chinook, Amarillo, Cascade, Citra, 5,0%. Tätä vahvempaa versiota on näkynyt myös Alkossa Olvi IPAn nimellä, mutta en ole tainnut sitä kokeilla. On olemassa myös tartolainen A.Le Coq IPA, joka saattaa olla aivan sama kuin tämä ns. latvialainen. Mutta mitäpä näistä isojen poikien säätämisistä, kokeillaan miltä tuote maistuu. 

Raikas sitruksinen tuoksu, hieman pihkaa ja trooppisempaa hedelmää.  Maussa on myös karamellista makeutta, hieman jotain pippurista, lähes chilimäistä mausteisuutta. Ei ehkä erityisen tuore, tölkin pohjassa 02.04.2017, se ei ehkä ole tölkityspäivä. Ei tässä tunkkaisuutta silti ole, mutta aromikkain hedelmäisyys on ehkä muuttunut mausteisemman pisteliääksi, ehkä myös karamellisemmaksi. Jälkimaku on kohtuullisen lyhyt, se tässä on heikkoutena Iisalmi Pale Ale -kantaisään verrattuna. Iisalmelaisessa humalina Mosaic, Galaxy, Comet ja Saphir, IBU-lukema 55. Tässä vain 40, joten aivan eri oluesta on siis kyse. Ei tämä täysin huono ole, mutta kovasti kilpaillussa segmentissä ei kovin terävältä tunnu.


  

2 kommenttia:

Andy kirjoitti...

Cesu IPA on kyllä sama kuin A Le Coq IPA, mutta nämä ovat eri tuote kuin Olvi IPA 5%, joka tosiaan on vain vahvempi versio maitokauppaversiosta. Se on niin samanlainen, että tunnistin sen kesällä sokkona. Etelänaapurin versio puolestaan oli huomattavasti heikompi, juuri kuvauksesi mukaisesti.

Ari Juntunen kirjoitti...

Okei, tämä oli tosiaan minulle ensimmäinen kokeilu näistä viisprosenttisista.