maanantai 10. huhtikuuta 2017

Rabbit Street #49 Pipsa Pils

Sain Helsinki Beer Festivalin yhteydessä setin Rabbit Streetin uusimpia tuotoksia. Kyseessähän on rypsinviljelyalueella toimiva pitemmän linjan valmistamo, jolta maistelin runsas vuosi sitten useamman näytteen. Olipa Rabbit Street mukana myös viimevuotisessa Sonnisaaren kotiolutkilpailussa, aivan kärkisijoillakin. 

Nyt sitten keittoja on tehty lähes parikymmentä lisää, ensimmäisenä maistoon pils, 5,4%, keitetty 8.3.2017, pullotettu 7.4.2017.  Ei kuitenkaan perinteistä kamaa, karamellimallasta, humalina Nelson Sauvin ja Ahtanum saksalaisten ohella. Ei kuivahumalointia. Olut vaikutti samealta lasiin kaadettaessa, mutta kauniin kirkas kultainen juomahan sieltä paljastui näppärän vaahtohunnun alle. Tuoksussa pehmeää kuuman ilmaston hedelmää, ehkä jopa hieman ylikypsänä, märkää kiiviä. Myös brittibitterin keksiä, toffeeta, aika yllättävä yhdistelmä, varsinkin pilsin yhteydessä. No, eihän tämä siis varsinainen pils olekaan. 

Maku on pehmeän matalahiilihappoinen, kuivattua hedelmää, ei selkeää trooppisuutta enää. Peräkärry tulee mukana, katkeruutta on vähintään keskitasoisesti. Tässä on täyteläisen jenkkilagerin ja ESBin hybridi, miksei myös vähän altbierin kaikuja, vaikka pähkinää ei ehkä esiinny. Sinänsä puhdas, ei mitään epämiellyttävää tai ylimääräiseltä tuntuvaa, on vain vaikeasti mihinkään tyylilokeroon sujahtava olut. Mielenkiintoinen ilman muuta. Brittityylisyyden lähde askarruttaa, koska hiiva varmaankin peruslager-tyyliä ja humalissakaan ei sinne päin viittaavaa. Tuskin sitä pelkillä maltaillakaan saavuttaa. 

Ei kommentteja: