perjantai 28. tammikuuta 2022

Bill Condon: Mr. Holmes

 Tuoreehko Sherlock Holmes -filmi vuodelta 2015. Sankari on jo 93-vuotias Ian McKellenin hienosti esittämänä, viettää eläkepäiviä toisen maailmansodan jälkeen Englannin kaakkoisrannikolla Sussexissa pienessä kylässä. Muistisairaus vaivaa veteraania, viimeinen toimeksianto ja äskettäinen vierailu Japanissa pyörii mielessä. Paljon elokuvasta pyörii mehiläisten hoidon ympärillä, seurana taloudenhoitaja-sotaleski ja hänen pieni poikansa. Mielenkiintoista vastakkainasettelua ampiaisten ja mehiläisten välillä, traagisiin mittoihinkin välillä yltäen. Lämmintä feelgood-meininkiä, Laura Linney onnistuu myös hyvin taloudenhoitajan roolissa. Silti jotenkin liian alakuloinen tunnelma kauttaaltaan, ei vanhenemisenkaan pitäisi olla näin tylsää. Ei ainakaan elokuvassa, jossa sen voi tehdä sellaiseksi kuin haluaa. 

3 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Kaljoittelu linjalla Parisi-Berlini-Good Old NewYork-Rio de Janeiro on kelpo tylsyydentorjuntaa vanhenemisen syöverissä, kunnes kaljoittelukin alkaa tökkiä, saatana.

Anonyymi kirjoitti...

Ian McKellen on syntynyt toukokuussa 1939, eli on vasta 82-vuotias.

Ari Juntunen kirjoitti...

Ja jos kuvattu 2014, niin McKellen silloin vasta 75. Kirjoitin epäselvästi, mutta leffassa siis mainittiin Sherlockin olevan 93.