keskiviikko 2. maaliskuuta 2022

Himo Soft Launch @Pien Shop



 Pirkkalan Citymarketissa avautuu perjantaina 4.3. Arin nimipäivänä Himo-panimo. Olen jopa menossa paikan päälle juhlallisuuksiin. Näinä aikoina se on tietysti epävarmaa, en välttämättä ole enää edes hengissä silloin. Siksi päätin tsekata Pienessä Himon ensimmäiset oluet nyt heti kun vielä voin. Neljä olutta tarjolla, paikalla kauppabaarissa Himon voimahahmo Teemu Lahtinen. Alan muitakin celebriteettejä valui paikalle merkittävästi.  Ensimmäisenä Sytytys: Micro NEIPA, ylemmässä kuvassa vasemmalla. Vain 3,0 %, Citra, Simcoe ja Idaho 7. Appelsiininen tuoksu, kuivaa, hedelmäistä, puhdasta. Ohut runko tietysti, mutta makuja on runsaasti ja raikkaasti. Katkeruus toki puuttuu. En tunne olevani oikein pätevä arvioimaan näin keveiden juomien tasoa, mutta hyvältähän tämä maistui ilman muuta. 

Toinen olut Sytytys: West Coast IPA, yläkuvassa oikealla. 7,0 %, Citra, Simcoe, Centennial. Kirkas ja ruskea juoma, maussa maltaisuutta ja pihkaa. Hedelmäisyyttäkin löytyy, mutta selvästi enemmän sitrus pitäisi olla pinnassa. Tässä on jopa karamellista makeutta, jota korostaa puuttuva peräkärry. Sinänsä ei mitään häiritsevää, mutta kyllähän tähän säätämistä vielä on jäänyt. 


Session odotetuimpana oluena Sytytys: TNEIPA, Triple New England India Pale Ale, 11,0 %, Citra, Mosaic, Idaho. Citraa siis kaikissa Himo-IPOissa. Mielenkiintoista, että Himolla ei ole avaussetissä ollenkaan kaikkien muiden tekemää maitokauppasessio-IPAa 5,5 %. Se onkin järkevää. Kun nyt maitokauppapanimosta voidaan myydä (lähes) kaikkia vahvuuksia, niin miksi vaivautua ylisaturoituun ja jopa tylsään lajikkeeseen. Sosiaalinen tilanne jo lähti tässä vaiheessa käsistä, mutta jotain muistiinpanoja ehdin tehdä. Olut on alemmassa kuvassa oikealla. Sameaa ja vaaleaa siis, mehuinen, trooppista pehmeää hedelmäisyyttä. Kuivana pysyy, juotavuus/dokabiliteetti erinomainen. Erittäin puhdas ja raikas. Tätä pitää juoda enemmän, mutta oikein hyvältä vaikutti. Samaan hengenvetoon voidaan tässä yhteydessä mainita nyt kotimaisista TIPA-tekijöistä Olari, Tuju, (toistaiseksi?) edesmennyt Pien, Mallassepät.


Himon pääpanija Kalle Hirvikoski pani sahtia Moose on the Loosessa, joten luontevasti myös Himon pelinavauksesta löytyy sahtia. Alku-niminen tuote on alemmassa kuvassa vasemmalla, 9,0 %. Banaanimaista makeutta, esteriä, jopa kinuskisuutta. Puhdasta kamaa tämäkin. Aivan liian makeaa minulle, mutta eihän tässä yleisesti mitään valittamista ole. Lupaavalta siis vaikuttaa ja toivottavasti perjantaina sitten lisää paikan päällä. Pien, 2.3.2022. 


Ei kommentteja: