sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Nikka whisky tasting






Japanilaisia viskejä olen silloin tällöin kokeillut, mutta en ole erityisemmin innostunut. Kovin kapealla siveltimellä siellä tunnutaan tislattavan. Nyt St. Michaelin viskiteistingin teemaksi oli valittu toinen suurista japanilaisista valmistajista ja pääsin avartamaan näkemyksiäni. Esittelijänä Mikael Leppä Viskin Ystävien Seurasta. Miehellä on japanilainen vaimo ja asunutkin jonkin aikaa Hokkaidolla, tunsi paikalliset viskit hyvin. Nikkan tuotteista siis kyse, kaksi single maltia ennestään tuttuja. Aloituksena kuitenkin raaka maissipohjainen jyväviski Coffey Grain, muistutti vaniljaista bourbonia. From the Barrel oli blended, omalaatuisesti 51%, hieman maltaisuutta havaittavissa, mutta makeahkoa bulkkiskottia nyt tuntuma. Taketsuru on vatted malt, kahden singlen sekoitus. Kohtuullista kukkeaa irlantilaisuutta nyt tuli mieleen. Miyagikyo on 10-vuotias single, hieman sherryinen makeahko perustapaus. Porukan parhaaksi nousi 15-vuotias single Yoichi, jossa lievää pippurisuutta mukana. Ei siis paljon käteen jäänyt, lisätutkimukset eivät tunnu tämän perusteella kovin motivoiduilta. Ehkä lauantai-iltapäiväkään ei ollut aivan paras ajankohta sessiolle.

Ei kommentteja: