keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Kees Track Armada DDH DIPA

Session kolmas olut Hollannista, kollaboraattorina Track Manchesterista. Sameampi kuin edelliset, muttei NEIPA-tasoa. 8,4 %, Citra ja Ekuanot. Hämmentävä EBU-lukema 17. Hyvin pihkainen tuoksu, myös tunkkaisempaa juuresmaisuutta, perunakellaria. Maku on matalahiilihappoinen, hyvin vihanneksinen. Ei ollenkaan raikasta hedelmäisyyttä. Tyypillinen tapaus IPAsta, jonka parasta ennen -tilanne on mennyt jo kauan aikaa sitten. Tölkissä etikettimerkintä bb 09/20, tölkin pohjassa exp 07/20, mutta niistä ei tietenkään voi päätellä valmistusaikaa. Kuten EBU-numero kertoi, niin katkeruutta ei ole yhtään. Hyvin pahvinen ja epämiellyttävä kokonaisuus. Yksi koronan harmittavia kirouksia, tuoretta olutta on vaikeampi saada. Tuskinpa baarien aukiollessa olisin tämmöiseen olueen turvautunut. Ostopaikka Helsinki, Arkadian Alko. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sanoisin kotipanijan kokemuksella (jokusen ipan elinkaari tullut seurattua) että tuoreus on ehkä hieman yliarvostettua, tai sanotaanko näin päin että jos oluessa on noita kuvailemiasi ongelmia niin syy aika usein löytyy muualta kuin keiton ajankohdasta.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Noniin, valista ihmeessä meitä noista syistä muualla, ja kun varmaan taidat, jonkinlaisessa tärkeysjärjestyksessä ja jos mahdollista, ajan nuolen suunnassa...