perjantai 8. toukokuuta 2020

Mallassepät Humala Sabro

Naantalilainen Mallassepät on valtakunnan lupaavimpia panimoita ja näyttää nyt aloittaneen uuden Humala-sarjan, jossa esitellään eri humalalajikkeita. Erinomainen idea. Sabro on jo sarjan kolmas osa, 5,5 %. NEIPAn tyypillinen ulkonäkö. Voimakas intensiivinen tuoksu, tässäkin bensaa, mutta myös yrttisyyttä, ei täysin miellyttävästi. Maku on pehmeä, sitruksinen, mäntyä, mallaskin maistuu, aika tasapainoinen, mutta jotain omalaatuista sivumakua tässä on. Johtuu varmaankin Sabrosta, joka on kyllä tuttu humala, mutta en ehkä ole juonut olutta, jossa se varsinaisessa pääroolissa. Sinänsä maistuva olut, mutta en pääse tuosta sivumausta yli. Ostopaikka Helsinki, Pien.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

BrewDoghan teki vastaavia jo 2010-luvun alussa. Single hopit on lähtökohtaisesti hieman huono idea, koska yksi humala ei useinkaan ole "monikäyttöinen" katkero- ja aromihumaloinnin saralla. Ei jenkkaakaan tanssita yksin.

Jaakko Seppä kirjoitti...

Kiitos arviosta!

Sabro tuntuu olevan aika "love it or hate it" humala.
Kokeillaan vielä pariin uuteen reseptiin yhdistämällä johonkin muuhun humalaan ja katsotaan miten toimii...

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Parempi kokeilla kuin vatuloida; arvostan kovasti tällaista empiiristä tutkimusta ja demonstraatiota. Mitä helvetin kielteistä siinä voi olla!?

Ilkka Sysilä kirjoitti...

... Ja varsinkin, kun pajan ammattitaito on kunnossa, koetulosten voi olettaa olevan luotettavia; s.o. data ei hämärry sekoittumalla epämääräiseen "paskantamokohinaan".