tiistai 19. toukokuuta 2020

Mallaskoski Juicy Summer IPA

Seinäjoelta kesä-IPAa, 6,2 %, monista samankokoisista kilpailijoistaan poiketen Mallaskoski ei siis satsaa pelkästään maitokauppamyyntiin. Baaritkin kohta avautuvat, joten Alko ei kesällä enää ole ainoa kanava näille oluille. Vehnää ja kauraa, EBU 25, Citra, Idaho 7 ja Simcoe, kevyttä kesä-NEIPAa tässä on siis lähdetty hakemaan. Ei niin vaalea kuin NEIPAn pitäisi olla, sameutta kyllä on. Tuoksussa on varsin raikkaasti sitrusmaisuutta. Aromia on runsaasti, se on hyvä. Hyvin matala hiilihappoisuus, juotavuus hyvä. Maku on mehumainen, mutta vähän karkean sitruksinen. Ei niin raikas ja pehmeän mehuinen kuin esimerkiksi viimeisimmät Olarin tuoreoluet. Täyteläisyyttä on riittävästi ja mallas muistuttaa olemassaolostaan hienovaraisesti, ei siis jää täysin sekamehuksi. Perätila on käytännössä tyhjä, pientä löyhää ienkitkaa, ei puraisua. Ostopaikka Helsinki, Kallion Alko.

3 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

L/H -suhde?!

Ari Juntunen kirjoitti...

Pikkupullon hinta neljä euroa. Olisiko kotimaisessa tasossa keskitason yläpuolella? En oikein hintatasoa Alkossa osaa arvioida, kun ennen koronaa niin harvoin asioin siellä. Baarijuomana halpaa, mutta maitokauppatasoon projisoituna ehkä keskitason yläpuolella.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli juurikin tämä eilen juotua ja oli aika mitäänsanomaton. Kesän mukaan brändätty juoma takaa lähes aina puolittaisen juomaelämyksen.