torstai 7. toukokuuta 2020

Clown Shoes Bubble Farm IPA

Clown Shoes tulee Massachusettsista, modernin New England IPA -tyylin vahvalta alueelta. Törmäsin valmistajan oluisiin jo ennen NEIPA-trendiä 2012 Kööpenhaminassa ja nettikaupoissa. Silloin se oli sopimusvalmistaja, jonka oluet tehtiin ainakin Massachusettsin Ipswichissä. Nyt Clown Shoesin tölkissä on merkitty valmistuspaikaksi Boston, MA ja Windsor, CT. Nettihaun perusteella Clown Shoes -brändin omistaakin 2017 alkaen craft-skenen seniori, 1986 perustetun Harpoon Breweryn taustafirma Mass Bay Brewing. Niinpä ei olekaan enää ihme, että oluita löytyy Alkostakin. Maahantuoja on Brews4U Finland. 

Kuplafarmissa 6,5 %, maahantuojan tarran mukaan parasta ennen 30.9.2020. Masentavampi tieto löytyy tölkin pohjasta, pakkauspäivä 09/30/19. IPA on siis yli puoli vuotta vanhaa, koronatermein äärimmäisintä riskiryhmää, edennyt hoitokotivaiheeseen. Lievästi samea, hyvä paksu vaahto. Trooppista hedelmää tuoksussa kirpeästi. Maku on kuivempi, enemmän sitruksisuutta. Pihkaa ja maltaisuutta länsirannikon tapaan, ei mehuisuutta. Katkeruus on melko heikkoa, mutta löytyy kuitenkin. Hieman mentolimaista mausteisuutta. Ei tunnu tietenkään raikkaalta, mutta ei kuitenkaan niin mauton kuin iästään voisi päätellä. Vihannes-juures-perunakellari -efekti ei tunnu ollenkaan. 35 vuoden aikana Harpoonille kertynyt tietämys on varmaan hyödynnetty säilyvyydessä. Ostopaikka Helsinki, Arkadian Alko.

2 kommenttia:

kirjoitti...

Arde se jaksaa harrastaa lottoa, tämäkään arpa ei voittanut. Se on kun miehen täytyy aina kokeilla uutta. Itse otan varman päälle, esim nyt palautusjuomana 660ml Krombacher Pils. Aina sama hyvä, ei heiluntaa laadussa, saa mitä tilaa. Päivämäärät 30.01.20/30.01.21, raikasta ja rapsakkaa. 5/5. ---Juha

Erno Pennanen kirjoitti...

Päiväystä pelkäämättömänä ostin tölkin itsekin ja avatessani huomasin pikantin detaljin: suomenkielinen tarra kertoo tilavuudeksi 355 ml.