Ylivahva doppelbockia vahvempi lager on Suomen alkutalven trendiolut? Ei siis eisbock, vaan tavanomaisemmin (?) valmistettu bock, josta Vakka-Suomen talvibockin yhteydessä käytin termiä dreifachbock. Bryggerin panimomestari on saksalainen ja pullon etiketissä tyylisuunnaksi mainitaan trippelbock. Käsittääkseni saksan kielessä ei kuitenkaan trippel-termiä ole, mutta olen usein väärässä, joten ei juututa siihen. Käsillä on nyt Suomen 100-vuotisjuhliin valmistettu olut, näitä on muitakin jo liikkeellä.
Tässä überbockissa on alkoholia tasaraha 10%. Kevyesti vaahtoa, samea ruskea olut. Tuoksussa paahdettua pähkinää, kuivattuja sekahedelmiä, taatelia. Maku on pehmeän maltainen, täyteläinen, mutta ei siirappinen. Katkeruutta ei oikeastaan ollenkaan, maku pysähtyy maltaan pyöreyden hiipuessa limakalvoilla. Lämmittävä kokonaisuus, mutta ei alkoholin pistävyyttä. Ei huono, mutta ei pärjää Vakka-Suomen huippusuoritukselle. Ostopaikka Helsinki, Arkadian Alko.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti