tiistai 20. joulukuuta 2016

Linden American Pale Ale

Rauma on ollut varsin hyvin edustettuna Suomen olutkartalla, sahtipakkomielteinen kotiolutblogisteri Harri Metsäjoki on tehnyt mm. vakuuttavia IPOja ja paikallinen kauppayritys Lumo on teettänyt muutaman kaupallisenkin oluen. Nyt kaupunkiin on perustettu Lindenin panimo. APAssa 4,7%, katkerona Magnum ja aromina Mosaic. 

Todella sameaa ja vaalean keltaista, kuin appelsiinimehua ulkonäön perusteella. Hurja kissanpissan tuoksu, greippiä, hyvin kuivaa sitrusta. Maku on samansuuntainen, sitrus hallitsee, greippiä, joko sanoin greipin. Hiilihappoja aavistus liikaa, mallas ei pääse kunnolla tukemaan, mutta pelkällä nupilla ei ajella, tässä on täysperävaunu kytkettynä. Jälkimaun katkeruus on lähes kohtuutonta. Pääsi hieman yllättämään, näin humaloitua olutta en odottanut. Ei mitään virheitä, hyvin puhdaspiirteinen, vaikka siis täysin tasapainoton. Tulee melkein HODA mieleen. EBU-lukemaa ei ilmoiteta, niitä on Rolls-Roycen tapaan todettuna "riittävästi". Nyt kyllä Linden nosti odotuksia korkealle, täysipainoista seitsenprosenttista IPAa odotellessa ... Ostopaikka Helsinki, Pien.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Hurja kissanpissan tuoksu--", "Ei mitään virheitä --"
Olkoonkin että tietyissä humalalajikeissa kissankusisuus tulee esiin helpommin, niin silti elän vielä siinä uskossa ettö tuoreet, ei-hapettuneet humalat tuoksuvat aina muulta kuin em. eritteeltä. Juustoihmisille ei toki tarvitse hämmästellä, kuinka kukaan oikeasti haluaisi kissanpissaista olutta valmistaa, kun esim. hedelmöitykseen vaadittavan nesteen tuoksut puskevat tietyistä juustoista mitä julkeimmin.

Ari Juntunen kirjoitti...

Se ei oikeasti ole kissanpissan tuoksua, mutta tämä muutamien humalien, kuten tässä Mosaic, erittämä elämys saattaa muistuttaa sitä. Joidenkin kissaihmisten mukaan se ei edes muistuta aitoa asiaa. Se on miellyttävä tuoksu, en ole vain keksinyt sille sopivaa nimeä. Monet muutkin käyttävät samaa termiä positiivisessa mielessä.

mikkol79 kirjoitti...

Piti ostaa tämän arvostelun ryydittämänä, hyvä bisse mutta olisin toivonut hieman makeutta mukaan katkeron kumppaniksi.

Ari Juntunen kirjoitti...

Lisää mallasta ja vahvuutta, sitähän olut tarvitsee. Maitokaupparajalla on vaikea saada tasapainoista maistuvaa olutta.